Autor: mi
Datum objave: 18.03.2018


Volkov: Za pobjedu protiv Werduma morao sam prijeći na plan C

Alexander Volkov (30-6) odlično je počeo karijeru u UFC-u.

29-godišnji Rus ostvario je sve četiri pobjede u isto toliko nastupa za najjaču svjetsku MMA promociju. U debiju u Belfastu krajem 2016. podijeljenom odlukom svladao je Timothyja Johnsona, pa zatim jednoglasnom odlukom Roya Nelsona nakon čega su uslijedili nokauti protiv Stefana Struvea i protiv bivšeg prvaka u teškoj kategoriji Fabricija Werduma u subotu u Londonu.

40-godišnji Brazilac očekivano je imao prednost u borbi u parteru, ali je od samog početka bilo jasno da Volkov nanosi veliku štetu tijekom borbe na nogama.


"Nisam potpuno zadovoljan borbom, odnosno kako je išla... U ovoj borbi nisam mogao koristiti plan A, a niti plan B, koristio sam plan C, a to je bio lošiji plan s obzirom na to kako je mogao završiti. Fabricio je bio dobro pripremljen i pružio mi je vrlo tešku borbu."


'Drago' kako je nadimak Volkova i 'Vai Cavalo' u prošlosti su zajedno trenirali.

"Mislim da smo zbog toga obojica bili oprezniji. Dobro se poznajemo. On zna da ja mogu vrlo jako udariti, a ja znam da je njegova jiu jitsa jako dobra. Bilo je to nadmudrivanje, čekanje na grešku. Čekao sam da napravi grešku u stojci. Radio sam na tome i obavio posao."


Kaže da je osjećao mentalnu barijeru zbog toga što se borio s protivnikom kojeg ne samo da smatra prijateljem, već i uzorom.

"Kad vas očekuje borba s osobom koju ste rado gledali u mladosti i s jednim od teškaša kojeg smatrate među najboljima na svijetu i osjećate da je to borba koja bi mogla podići vašu karijeru na potpuno novi nivo, normalno je da se osjećate neugodno."


"Ali, pokušao sam to sakriti i zaista sam bio svjestan toga da mi je to najveća borba u životu. Zato se nisam osjećao potpuno lagodno."


No, svjestan je da ga najteže borbe tek čekaju. Bivši M-1 i Bellatorov prvak smatra da je svojim izvedbama zaslužio borbu za naslov s pobjendnkom meča između Stipe Miočića i Daniela Cormiera.


Nada se da bi ta borba mogla doći u njegovoj Rusiji, a izjavio je da mu je svejedno tko će biti pobjednik.


"Mislim da zaslužujem sljedeći se boriti za naslov zbog svog niza od četiri pobjede. Pobijedio sam bivšeg UFC-ovog prvaka, a prije njega sam pobijedio Struvea koji je pobijedio aktualnog prvaka. Tako da možda je došlo moje vrijeme."







Foto: Per Haljestam

805
Kategorije: MMA
Tagovi: Fabricio Werdum, Alexander Volkov
Najpopularnije
Najnovije