Autor: mi
Datum objave: 09.01.2019


Vraća se Maidana: Mayweathera sam pobijedio, potom mu izbio zub, vrijeme je za treći meč

Nakon četiri i pol godine izvan ringa Marcos Maidana (35-5, 31 KO) najavio je povratak.

Bivši svjetski prvak u dvije težinske kategorije objavio je video u kojem je izazvao Floyda Mayweathera, Mannyja Pacquiaoa, Canela Alvareza i Amira Khana.


"Flyode u prvoj borbi sam te pobijedio, u drugoj izbio zub i sve što nedostaje je treća borba. Tu sam i spreman sam za povratak. Khan, Canelo, Manny Pacquiao, tu sam."


35-godišnji Argentinac nije se borio od poraza u revanšu s Mayweatherom u rujnu 2014. U prvoj borbi u svibnju iste gdine Maidana je pružio Mayweatheru vrlo dobar otpor i zadao čak 221 udarac, što je bilo najviše u 38 Mayweatherovih borbi u kojima se vodila ova statistika. No, Mayweather je bio izrazito precizan sa snažnim udarcima i uspješno je plasirao čak 65% 'power punches' na putu do pobjede većinskom odlukom. Amerikanac je pogodio s ukupno 54% u odnosu na 26% Argentinčevih udaraca.


Maidana je u ring u meč za ujedinjenje naslova u velteru ušao sa 75, dok je Mayweather ostao na 66.7 kilograma.


U revanšu je Mayweather bio puno uvjelrjiviji, ali ga je Argentinac ozbiljno uzdrmao na samom kraju treće runde. U osmoj rundi dogodila se bizarna situacija kad je Maidana ugrizao Mayweathera kroz rukavicu.


Od prozvanih boksača Maidana se 2010. borio s Amirom Khanom za WBA pojas u superlakoj kategoriji i izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.


Teško je reći koliko Maidana ozbiljno misli ovim izazovom jer je očigledno da nije ni blizu kilaži potrebnoj za supervelter (70 kg).




 Foto: Harry How

1102
Kategorije: Boks
Tagovi: Amir Khan, Floyd Mayweather, Manny Pacquiao, Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije