Autor: mi
Datum objave: 25.10.2016


WAKO EP: Pobjede Tomića, Plantića, Deskaja, Verunice i Denjalića

U Mariboru je počelo WAKO europsko prvenstvo u disciplinama K-1, low kick i light contact.

Hrvatski borci uspješno su odradili prvi dan u ringovnim disciplinama.

Trojac splitskog Pit Bulla Luka Tomić, Damir Plantić i Muhamet Deskaj

upisao je pobjede jednoglasnim sudačkim odlukama. Prvo je Luka Tomić u low kicku do 71 kilograma svladao prvaka novog člana WAKO organizacije Kosova Valmira Hotija. Potom je Damir Plantic do 81 kg pobijedio prvaka Ukrajine Rastyslava Korchaka da bi Muhamet Deskaj u disciplini K-1 do 63.5 kg sjajnom izvedbom pobijedio prvaka Poljske Alexandera Kalickog. U utorak u Mariboru slijede borbe za ulazak u polufinale i osvajanja odličja, a u ring ulaze i preostala dva borca splitskog kluba Toni Milanović i Ivan Čuklin.



Sljedeći Tomićev protivnik je Azerbajdžanac Rahim Aliyev, Plantić ide na Španjolca Valdivielsa koji se prošle godine borio za WAKO Pro europski nalsov sa Stevanom Živkovićem, dok protivnik Muhameta Deskaja u četvrtfinalu Bugarin Mario Kirilov. 

Mirsad Denjalić prošao je prvo kolo low kicka do 63.5 kilograma pobjedom 2:1 protiv Bjelorusa Yuryja Valynetsa i sljedeći mu je protivnik Portugalac Andre Santos.

Ante Verunica uspješno je preskočio prvu prepreku na turniru boraca u disciplini K-1 iznad 91 kilograma. Verunica je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Španjolca Javiera Cubertoreta Salesa i na sljedećem ispitu izlazi u ring Belgijancu Mohamedu El Bouchaibiju.

Amel Dizdarević poražen je podijeljenom odlukom sudaca od Grka Ioannisa Kagkelidisa u K-1 meču na težini od 60 kilograma.


Foto: Pit Bull Facebook

2919
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: WAKO, HKBS
Najpopularnije
Najnovije