Autor: mi
Datum objave: 26.10.2016


WAKO EP: Šimić, Verunica, Čikotić, Deskaj, Demaj, Tomić i Denjalić u polufinalu

Hrvatski borci bili su uspješni i drugog dana WAKO europskog prvenstva u Mariboru.

U ringovnim disciplinama, Muhamet Deskaj ušao je u polufinale K-1 discipline u kategoriji do 63.5 kilograma pobjedom nad Bugarinom Mariom Kirilovim. Za ulazak u finale borit će se s Bjelorusom Yurijem Zhukovskim.

U polufinalu K-1 discipline je i Ante Verunica koji je svladao Belgijanca El Bouchaibija. Sljedeći protivnik mu je Ukrajinac Roman Holovatiuk.

Ivan Stanić u prvom kolu K-1 turnira do 91 kilograma s 3:0 bio je bolji od Bjelorusa Aleksandra Baranovskog i u četvrtfinalu ga čeka težak protivnik u vidu Moldavca Pavela Voronina.



U low kicku polufinale su izborili Vilson Demaj, Mirsad Denjalić, Luka Tomić, Luka Šimić i Tomislav Čikotić.

Tomić je u četvrtfinalu jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Azerbajdžanca Rahima Aliyeva i sljedeći protvnik mu je Ukrajinac Artur Zakirko. 


Demaj je u kategoriji do 54 kg eliminirao Mađara Laszla Szokea i u polufinalu se sastaje s Armenom Arutyunovim, a Denjalić je bio uspješan u četvrtfinalu kategorije do 63.5 kilograma protiv Portugalca Andrea Santosa odlukom 2:1 i u polufinalu ide na Rusa Shamila Gadzhimusaeva.

Luka Šimić je podijeljenom odlukom sudaca eliminirao Srbina Jasmina Musu i u poluzavršnici ga čeka Turčin Ibrahim Bagli. Tomislav Čikotić  u kategoriji iznad 91 kilograma pobijedio je na bodove Poljaka Tomasza Klimiuka i za ulazak u finale bori se s aktualnim svjetskim prvakom Stefanom Anđelkovićem.

Damir Plantić poražen je od Španjolca Valdivielsa, David Matošević od Poljaka Sojkowskog, a u K-1 Gaj Ćosić ispao je od Rusa Aleksandra Dimitrenka, Mario Katić od Gruzijca Kalaijishvilija, a Diana Franke od Šveđanke Zine Djelassi.


Jure Drlje ušao je u polufinale light contacta u kategoriji do 89 kilograma.


Borci su ulaskom u polufinale osigurali osvajanje najmanje brončane medalje.


Foto: Crokickboxing, Pit Bull


1912
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Ivan Stanić, WAKO, Luka Tomić, HKBS, Luka Šimić
Najpopularnije
Najnovije