Autor: mi
Datum objave: 04.03.2020


WAKO Grand Prix BiH pokazao se kao jedan od najboljih kickboxing turnira u regiji

U Sarajevu je proteklog vikenda održan 12. Međunarodni kickboxing kup WAKO Grand Prix BiH za pionire, kadete, juniore i seniore.



Na turniru u organizaciji  Kickboxing akademije Ilidža na čelu s trenerom Nerminom Bašovićem, osvajačem zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine, nastupilo je 436 boraca iz 7 zemalja.

Domaćim borcima turnir je poslužio kao provjera pred prvenstvo BIH, a ljubitelji borilačkih vještina u Kulturno-sportskom centru Sabit Hadžić mogli su se uživo uvjeriti u stalni rast ovog turnira.


"Grand Prix evidentno raste i po pitanju organizacije i sudionika. Raste broj natjecatelja i zemalja sudinika. I na ovom turniu se mogao vidjeti niz mladih i perspektivnih boraca. Sarajevo kao grad zaslužuje imati jedan od njaboljih kickboxing turnira u regiji. Obećavam da će sljedeće izdanje bosanskohercegovačkog Grand Prixa biti još veće" izjavio je Bašović za Cro Ring.


Za najboljeg borca sarajevskog Grand Prixa izabran je Albert Ugrinčić iz Kickboxing akademije Ilidža, dok je kod djevojaka najbolja bila juniorska prvakinja svijeta u low kicku Tara Bohatjuk.




Ugrinčić je bio prvi u seniorskom low kicku u kategoriji do 81 kilograma, dok je Bohatjuk slavila u istoj disciplini u kategoriji do 56 kilograma kod starijih juniorki.

Dino Taći iz splitskog Amena poražen je u finalu kategorije do 71 kilograma u dsiciplini K-1 od Marka Germeka iz vojvođanske Sparte Temerin.

Iranac koji živi u BIH Karoo Giyahi pobijedio je u kategoriji do 81 kilograma u disciplini K-1.


Najbolja na ringu bila je reprezentacija Srbije, a najbolji na tatamiju članovi kluba borilačkih sportova Zino iz Bihaća.




Kompletne rezultate možete pogledati na: http://kickboxing-data.com/Tournament/grand-prix-bih-2020/Results/164?dg=600 


577
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: WAKO
Najpopularnije
Najnovije