Autor: mi
Datum objave: 17.02.2020


Warren: Nokdauni u prvoj borbi će imati veći psihološki učinak na Wildera nego na Furyja

Promotor Tysona Furyja, Frank Warren, vjeruje da to što je pretrpio dva nokdauna u prvoj borbi s Deontayom Wilderom zapravo daje njegovom boksaču prednost pred revanš.

‘Kralj Cigana’ ovog će vikenda u Las Vegasu drugi put izazvati WBC-ovog prvaka u teškoj kategoriji nakon što je njihova borba u prosincu 2018. završila bez pobjednika.

“Nokdauni u prvoj borbi će imati veći psihološki učinak na Wildera zato jer će on misliti: Kako ću zaustaviti ovog momka da ne kontrolira borbu? Jedini način je da pusti te bombe. Jer neće dobiti Tysona nadjačavajući se s njim prednjim direktom. Neće ga nadboksati, što će napraviti?” izjavio je Warren za PA Sport.


“On mora pustiti udarce. I kad pusti te udarce – a da, oni dolaze iz neuobičajenih kuteva – ostavlja se otvorenim za kontru.”

Neke brine Furyjeva odluka da zamjeni dosadašnjeg trenra Bena Davisona SugarHillom Stewardom tako blizu borbi.

“Nisam ga vidio na treningu jer sam ja u Britaniji, a on u Americi, ali kad se čujem s njim zvuči dobro. Ali, ako razmislite, kad je počeo raditi s Benom svi su se pitali: Koji Ben?, zato jer on prije nije trenirao nijednog vrhunskog borca.”


“Svi su govorili da je to ludilo, da Tyson ne bi smio trenirati s njim, ali on je u biti bio vrlo dobar. Tyson je učenik boksa, on zna ovaj sport i zna SugarHilla godinama. Zaključio je da SugarHill može dodati nešto učinkovito njegovom arsenalu i zato ga je uzeo.”


“Tyson nije budala. On zna što radi. U ovom je trenutku jako dobro. A u boksu naravno želite biti fit i u dobroj kondiciji. A Tyson je to. Ali, najvažnije je biti mentalno na pravom mjestu – a tu Tyson i je u ovom trenutku.”


577
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije