Autor: mi
Datum objave: 04.08.2017


WBA naredio borbu Joshua-Ortiz

Anthonyju Joshui naređena je borba protiv još jednog obveznog izazivača.

Odlaskom Vladimira Klička u mirovinu World Boxing Association odredio je svom super prvaku Joshui da se u sljedećoj borbi mora boriti s Luisom Ortizom.

Prije borbe Britanca i Klička na Wembleyu u travnju  WBA je odredio da se pobjednik te borbe mora sastati s neporaženim Kubancem u roku od 120 dana. Potom je dogovoreno da revanš ima prioritet, a drugi po redu bio je IBF-ov izazivač Kubrat Pulev.

Situacija se sada promijenila i federacija je poslala priopćenje kojim potvrđuje da se prvakov tim mora dogovoriti s Ortizovim timom ili će se ići na podnošenje ponuda.

"Odbor WBA-a odredio je uvjete za početak pregovora između prvaka u teškoj kategoriji Anthonyja Joshuu i prvog izazivača Kubanca Luisa Ortiza. prošlo je 95 dana od borbe Joshua-Kličko i zbog toga je Odbor naredio početak pregovora. Obje strane obavještene su da imaju 30 dana za posizanje dogovora od 3. kolovoza ili će se sazvati podnošenje ponuda za održavanje borbe."

Ova objava stavlja Joshuu u nezgodnu situaciju zbog Kubrata Puleva. No, u slučaju da Joshua uspije dogovoriti borbu za ujedinjenje protiv Parkera ili Wildera ona bi trebala imati prednost pred borbom s obveznim izazivačem.


Foto: Matchroom Sports

1443
Kategorije: Boks
Tagovi: WBA, Anthony Joshua, Luis Ortiz
Najpopularnije
Najnovije