Autor: mi
Datum objave: 30.05.2018


WBC: Ako nema revanša s Canelom, Golovkin se mora boriti s Charlom

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman pokušava nagovoriti Gennadyja Golovkina da prihvati revanš s Canelom.

Dvije strane bile su u pregovorima za novu borbu 15. rujna, ali došlo je do prekida jer je Kazahstanac nezadovoljan podjelom novca.

Meksikančeva strana ne odustaje od podjele 65-35, dok GGG i njegov tim inzistiraju na podjeli novca pola-pola.

Golden Boy Promotions ne želi popustiti zato jer je, po njima, Golovkin prihvatio takve uvjete za borbu zakazanu za 5. svibnja, prije Canelovog pada na doping testu.


Golovkin koji je WBC, WBA, IBF i IBO prvak u srednjoj kategoriji smatra da mu upravo zbog Alvarezovog pada na doping testu treba pripasti veći dio.

Sulaiman ne podržava njegov stav.

"Golovkin traži promjenu već dogovorenih uvjeta za borbu u svibnju. Ne znam o kojem se iznosu radi, ali čini mi se da žrtvuje dolare za par centa. Ako mu je u interesu da pokaže da je najbolji, a sve je već pripremljeno, savjetovao bih mu da uđe u ring 15. rujna."


Ako ne dođe do revanša Golovkin bi se trebao boriti protiv obveznog IBF-ovog izazivača Sergiya Derevyanchenka.

Ali, WBC je uvjeren da bi njihov izazivač Jermall Charlo trebao biti sljedeći. 28-godišnji Teksašanin je privremeni prvak, a obvezni izazivač postao je pobjedom protiv Sebastiana Heilanda u srpnju 2017.

"Golovkin ima našu punu podršku, ali ako ne dogovori ovu borbu morat će se boriti s Charlom. Zato mu savjetujemo da učini što je u njegovom najboljem interesu. Toliko je toga i tolike godine žrtvovao i sada sve to riskira. Bilo bi mi čudno da ne dođe s revanša s Canelom."


Ljudi koji vode Alvarezovu karijeru već su počeli razgovore s potencijalnim protivnicima, a jedan od njih je i WBO prvak u srednjoj kategoriji Billy Joe Saunders.





Foto: Erik Verduzco

621
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC,
Najpopularnije
Najnovije