Autor: mi
Datum objave: 15.12.2016


WBC donio niz obvezujućih odluka o Zlatičaninu, Golovkinu, Hucku i Briedisu

Na svojoj 54. godišnjoj konvenciji u Hollywoodu na Floridi World Boxing Council donio je niz odluka o obveznim obranama naslova prvaka.

Prvak u cruiserweightu Tony Bellew zatražio je odobrenje za podizanje u tešku kategoriju i borbu s Davidom Hayeom. Molba je usvojena i Bellew će ostati prvak dok ne obavijesti WBC hoće li nastaviti kao teškaš ili će se vratiti u lakotešku kategoriju. U međuvremenu broj 1 i broj 2 s ljestvice izazivača, Maris Briedis i Marco Huck, borit će se za privremeni naslov. Period pregovora počinje danas, a ako ne dođe do dogovora na podnošenje ponuda će se ići 14. ili 15. siječnja. Ako se Bellew vrati, pobjednik tog dvoboja postaje obvezni izazivač, a ako ne postat će svjetski prvak.

Prvak u srednjoj kategoriji Gennady Golovkin trenutno je u pregovorima za sraz s WBA prvakom Danielom Jacobsom. WBC je odredio održavanje turnira četvorice od najviše rangiranih izazivača kako bi se dobio obvezni izazivač.

Pobjednik borbe za naslov svjetskog prvaka u lakoj kategoriji između Dejana Zlatičanina i Mikeya Garcije zakazane za 28. siječnja u svojoj sljedećoj borbi  mora se boriti s 'dijamantnim' prvakom Jorgeom Linaresom.

1348
Kategorije: Boks
Tagovi: Marco Huck, WBC, , Dejan Zlatičanin
Najpopularnije
Najnovije