Autor: mi
Datum objave: 06.03.2018


WBC i WBA: Canelo je nevin

Nakon što je objavljeno da je bio pozitivan na doping testu, Canelo Alvarez dobio je podršku federacija za čije pojaseve bi se trebao boriti.

Meksička superzvijezda 5. svibnja u Las Vegasu bi se po drugi put trebala boriti s WBA, WBC, IBF i IBO prvakom u srednjoj kategoriji Gennadyjem Golovkinom. Njihov prvi meč prošlog rujna završio je bez pobjednika.

Golden Boy Promotions potvrdio je da je njihov boksač bio pozitivan na clenbuterol u sklopu dobrovoljnog antidopinškog programa. Navode da je pozitivan rezultat ishod konzumiranja mesa koje je sadržavalo navedenu zabranjenu supstancu.

U priopćenju Golden Boya stoji izjava direktora ustanove Sports Medicine Research and Testing Laboratory koja je testirala uzorke koja kaže: "Vrijednosti su u granicama onoga što se očekuje kod konzumacije kontaminiranog mesa."

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman koji je i prije prve borbe, nakon prethodnih sukoba, pod svaku cijenu želio da se Canelo bori za njihov pojas, stao je uz boksača.

"Proći ćemo istu proceduru kao i kod svih pozitivnih nalaza. Slijedit ćemo protokol i surađivat ćemo s boksačkom komisijom i istražit ćemo cijeli slučaj. Površno govoreći, s obzirom na ono što dosad znamo o clenbuterolu, s obzirom na otkrivenu količinu i s obzirom da je Canelo uvijek bio čist i učesnik dobrovoljnog antidopinškog programa u posljednje četiri godine i s obzirom da je problem clenbuterola i pitanje javnog zdravstva - sve ukazuje da se radi o kontaminiranoj hrani."


I predsjednik WBA-a Gilberto Mendoza stao je uz boksačku superzvijezdu.


"Vjerujem u Canelovu nevinost. Uvije je bio čist sportaš. Čini se da je clenbuterol stalni problem u Meksiku. Pročitao sam da će se podvrgnuti svakom traženom testu i ako to učini WBA će biti na Canelovoj strani uz dobrodošli liječnički nadzor, kao i uvijek. 5. svibnja imat ćemo veliku borbu. Ovo će samo donijeti dodatnu dramu meču. Znam da će se borba održati po planu i dogovorit ćemo dodatne protokole, iako ovu proceduru vodi VADA (Dobrovoljna antidopinška agencija) i tu ne bi trebalo biti problema."


Sportska komisija Nevade još treba donijeti službenu odluku o statusu revanša za koji su u igri multimilijunski iznosi.


27-godišnji Meksikanac bio je WBC, WBO i WBA prvak u polusrednjoj kategoriji i WBC-ov prvak u srednjoj kategoriji.


711
Kategorije: Boks
Tagovi: WBA, WBC, Canelo Alvarez, doping
Najpopularnije
Najnovije