Autor: mi
Datum objave: 13.12.2016


WBC imenovao Vitalija Klička Vječnim prvakom

World Boxing Council na Floridi održava godišnju konvenciju.

Otkriven je kip Muhammada Alija, a posebno priznanje uručeno je ukrajinskom velikanu Vitaliju Kličku.


Roy Jones Jr. u ime WBC-a Kličku je uručio nagradu za 'Vječnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji'.


Kličko se zadnji put borio 2012. protiv Manuela Charra, a karijeru je završio s 45 pobjeda (41 nokaut)  i 2 poraza. Iako se oba njegova poraza vode kao prekidi, nikada nije bio nokautiran. Gubio je zbog ozljede ramena protiv Chrisa Byrda, te prekidom zbog posjekotine na oku protiv Lennoxa Lewisa. U oba ta meča vodio je na bodovnim karticama prije prekida.


Kličko je prvi profesionalni svjetski prvak s doktoratom. Nikada u profesionalnoj karijeri nije bio srušen, a uz Georgea Foremana jedini je teškaški prvak u povijesti koji je obranio naslov nakon 40. godine. Danas je gradonačelnik Kijeva.


"Ništa nije nemoguće. Ja sam rođen u Sovjetskom savezu, velikoj zemlji u kojoj je profesionalni boks bio zabranjen. Gledao sam Mikea Tysona kada je postao najmlađi svjetski prvak u teškoj kategoriji 1986. i rekao sma svojim prijateljima: Dečki, znate što? Jednog dana ja ću se boriti s momcima poput njega. Jednog dana bit ću svjetski prvak u teškoj kategoriji" rekao je Kličko.


"I došao je dan kad sam i ja nosio taj zeleni pojas koji je jednom bio Tysonov, koji je pripadao Muhammadu Aliju. jedno vrijeme bio je moj."

"Vrlo je važno imati san i učiniti sve kako bi se taj san ostvario."






3206
Kategorije: Boks
Tagovi: Vitalij Klitschko, WBC
Najpopularnije
Najnovije