Autor: mi
Datum objave: 27.09.2018


WBC: Kod većine tragedija koje su se dogodile u ringu očevi su bili u kutu

WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman izjavio je da federacija provodi pilot program u vezi očeva koji su u kutu svojim sinovima za vrijeme meča.

World Boxing Coucil prikuplja podatke i provodi razgovore nakon što je na konvenciji u Miamiju predloženo da očevi ne mogu biti glavni u kutu svojim sinovima za vrijeme borbe.

Briga vlada zbog mogućnosti mentalnog konflikta – borac će gurati dalje čak i kad mu je ugroženo zdravlje jer ne želi razočarati roditelja.


Mnoge slavne boksače poput Floyda Mayweathera, Shanea Mosleya, Vasyla Lomachenka i Zaba Judaha trenirali su njihovi očevi. Posljednji takav primjer bio je sraz Dannyja Garcije i Shawna Portera.

"Ovo je situacija u kojoj ne možemo biti nepošteni i miješati se u borčevu karijeru. I Portera i Garciju njihovi očevi treniraju od malih nogu. Naš cilj je donijeti dugoročno rješenje, jer kod većine tragedija koje su se dogodile u ringu očevi su bili u kutu” izjavio je Sulaiman za Boxing Scene.


“Kad vas otac gleda na nogometnom terenu, u školi, na plesu, što god radili u životu – kao dijete osjećate veliki pritisak. Ne žele iznevjeriti oca, pa se borci dovode u nehumane situacije upravo zbog pritiska koji osjećaju zato što im je otac u kutu. To je nešto što proučavamo. Provodimo intervjue i istražujemo."


779
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, WBC
Najpopularnije
Najnovije