Autor: mi
Datum objave: 27.02.2017


WBC naredio revanš između Wildera i Stivernea

Deontay Wilder (38-0, 37 KO) u svojoj šestoj obrani naslova prvaka svijeta u teškoj kategoriji prvi bi se put trebao boriti protiv obveznog izazivača.

I to bi trebao biti protivnik protiv kojeg je i osvojio WBC-ov pojas u siječnju 2015., Bermane Stiverne.


Haićanin je jedini koji je s Wilderom izdržao 12 rundi.

WBC želi da pregovori počnu već u ponedjeljak, a ako se ne dogovore za 30 dana federacija će zakazati podnošenje ponuda za organizaciju borbe.

Moguće je da će Wilderov tim pokušati odgoditi borbu kako bi pokušao dogovoriti meč s WBO prvakom Josephom Parkerom, a u ovakvim slučajevima borbe za ujedinjenje naslova imaju prednost.

Stiverne je od gubitka naslova svjetskog prvaka neaktivan. Borio se samo jednom i u studenom 2015. pobijedio Derrica Rossyja. U toj borbi završio je na podu. U prosincu se trebao boriti s Alexanderom Povetkinom za privremenog prvaka i poziciju obveznog izazivača po WBC-u. Borba je otkazana na dan održavanja nakon što je otkriveno da je Povetkin bio pozitivan na doping testu, WBC povukao privremeni naslov, a Haićanin otputovao kući u Kanadu.

WBC je prvo najavio borbu Stiverne-Luis Ortiz za obveznog izazivača. Stiverne je preko društvenih mreža objavio da se ne namjerava boriti s Kubancem, a WBC je na kraju odlučio krenuti u drugm smjeru.




1244
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, Davit Kiria, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije