Autor: mi
Datum objave: 19.03.2018


WBC: Ne štitimo Canela, ali moramo biti pošteni

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman odbacuje tvrdnje da boksačka federacija štiti Saula Alvareza.

Meksikanac se priprema za revanš s WBC, WBA, IBF i IBO prvakom u srednjoj kategoriji Gennadyjem Golovkinom 5. svibnja u Las Vegasu.

Nad borbom su se nadvili tamni oblaci nakon što je objavljeno da je Canelo bio pozitivan na doping testu na zabranjenu supstancu clenbuterol.


Njegov tim tvrdi da je konzumacija kontaminiranog mesa kriva za pozitivan rezultat, no mnogi ne vjeruju u to. Iako zaista postoji problem s kontaminiranim mesom u Meksiku, mnogi se čude da se multimilijunaš poput Canela ne može pobrinuti za zdravu prehranu.

World Boxing Council jedna je od četiri velike boksačke organizacije (ostale su WBA, IBF i WBO). Sjedište joj je u Mexico Cityju, a predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman također je Meksikanac. Na vodećoj poziciji zamijenio je svog oca Josea Sulaimana koji je preminuo 2014. godine.

Sulaiman je odmah stao uz boksačku zvijezdu. Prošle godine Canelo je bio u sukobu s WBC-om koji datira od njegove borbe s Miguelom Cottom, ali je predsjednik izjavio da su zakopali ratnu sjekiru. Canelo se odbio boriti za WBC-ov pojas u prvoj borbi s Golovkinom, ali u svibnju je i taj pojas ulog.


"Canelo se dobrovoljno prijavio za antidopinški program i već više od pet godina VADA ga je testirala za nebrojeno puno borbi. U obzir uzimamo i činjenicu da nikad nije bio pozitivan, a ti su testovi rađeni izvan natjecanja, bili su nasumični i iznenadni, kako bi bili sigurni da antidopinški program pravilno funkcionira" izjavio je Sulaiman za Forbes.


"Kao vrhunski sportaš trebao bi iza sebe imati vrlo jak tim i oni su trebali biti oprezni, ali morate to gledati i s ljudske strane. Bio je u Meksiku, imao je razne obveze, za ovo je moglo biti krivo predjelo, jedan odrezak, jedan taco."

"Ne pokušavam zaštititi Canela, vjerujte mi. Ovo je bila prilika za WBC i mene osobno da mu se osvetimo za godinu dana zlostavljanja s njegove strane. Dobro je poznato da je iz nekog razloga imao problema s WBC-om. Ali, mi moramo biti potpuno neutralni. Moramo biti pošteni i pravda mora prevladati."


655
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, , Canelo Alvarez, doping
Najpopularnije
Najnovije