Autor: mi
Datum objave: 07.11.2017


WBC-ov predsjednik: U Wilderu sam vidio Tysona, Holmesa i Alija u jednom

Bivši svjetski prvak Bermane Stiverne nije zadao nijedan udarac u revanšu s WBC-ovim prvakom Deontayom Wilderom.

Pokušao je četiri puta, ali prije nego je nokautiran nijednom nije uspio pogoditi 32-godišnjeg Amerikanca u borbi u New Yorku.

39-godišnji Haićanin u meč je ušao poslije dvogodišnje pauze i nije izgledalo da ima veći motiv nego samo pokupiti novce. Unatoč tome, Wilder je hvaljen za svoj nastup, a dio fanova zbog njegove  izvedbe proteklog vikenda počeo ga je smatrati favoritom u priželjkivanom dvoboju s Anthonyjem Joshuom.

Nitko nije bio tako impresioniran kao predsjednik World Boxing Councila Mauricio Sulaiman. Stiverne je jedini uspio od svih Wilderovih protivnika izdržati s njim svih 12 rundi u prvoj borbi u siječnju 2015.

"Kakav nastup našeg ponosnog WBC-ovog prvaka Deontaya Wildera. Dok nekolicina kritizira i propitkuje Stivernea, ja slavim Wildera - kršnog, brzog i jakog. Nisam vidio da teškaš baca prednji direkt  s takvom preciznošću i žestinom od Larryja Holmesa" izjavio je Sulaiman.

"Stiverne je čekao prednji direkt i micao glavu vrlo dobro očekujući pravi trenutak za kontru, a onda je došla bomba, desna ruka koja je pogodila točno u Stiverneovu bradu i pao je. Wilder je stao iznad njega vičući: Ustaj, što me podsjetilo na Muhammada Alija, ali Wilder je urlao s takvim bijesom i nervozom da je bilo jasno da to nije predstava, da je stvarno."


"Stiverne se ustao i pao je opet i opet. Nokaut u prvoj rundi, kao u dobrim starim danima Mikea Tysona. Tako da sam prošle subote vidio elemente trojice legendarnih članova Kuće slavnih - Alija, Holmesa i Tysona sve u jednom. Teška kategorija se vratila."

Sulaiman je izjavio da njegova federacija u potpunosti podupire Wildera u meču za ujedinjenje naslova s WBA, IBF i IBO prvakom Anthonyjem Joshuom.


"Sve je spremno za Wilder-Joshua. Wilder mi je izričito rekao da u sljedećoj borbi želi Joshuu i zatražio je podršku od WBC-a. Sada je na promotorima, menadžerima i televizijskim korporacijama da to ostvare. Oba borca to žele, svijet to želi, a boks to treba."

1380
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije