Autor: mi
Datum objave: 30.07.2018


WBC: Revanš Wildera i Ortiza može se održati prije borbe s Breazealeom

Luis Ortiz proteklog vikenda u Los Angelesu se vratio u ring nokautom u drugoj rundi protiv Rumunja Razvana Cojanua.

'King Kongu' je to bio prvi meč od prvog poraza u karijeri. U ožujku ga je u New Yorku u 10. rundi nokautirao WBC-ov prvak Deontay Wilder.

Pobjedom protiv također bivšeg izazivača za naslov u teškoj kategoriji, 39-godišnji Ortiz možda si je otvorio vrata revanšu s Wilderom.


32-godišnji Amerikanac nije uspio dogovoriti borbu s Anthonyjem Joshuom, a obvezni izazivač mu je Dominic Breazeale.

Iako je Dillian Whyte WBC-ov srebrni prvak s nizom značajnih pobjeda, federacija sa sjedištem u Mexico Cityju na poziciju obveznog izazivača postavila je Amerikanca. 32-godišnji Breazeale od poraza od Anthonyja Joshue u meču za IBF-ov pojas 2016. prekidima je pobijedio Izua Ugonoha i Erica Molinu.

No i WBC je svjestan da veća zarada leži u revanšu Wildera i Ortiza. Wilder je borbu završio uzbudljivim nokautom, a sam je prethodno bio na rubu poraza. Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman ostavio je otvorenu mogućnost revanša između Wildera i Ortiza, prije nego Breazeale dobije priliku napasti 'Zeleni pojas'.

"Obvezna borba između Wildera i Breazealea mora se dogoditi do kraja godine, tako da ima vremena i World Boxing Councilu bi revanš između Wildera i Ortiza bio prihvatljiv prije održavanja borbe s Breazealeom" izjavio je Sulaiman.


Ortiz osim Wildera ne odustaje od borbe s Joshuom. Prije pada na doping testu bio je obvezni izazivač WBA federacije.


"U mojoj glavi King Kong je neporažen. Ne osjećam se kao poraženi u borbi protiv Deontaya Wildera" izjavio je Kubanac nakon pobjede protiv Rumunja.

"Želim se boriti s Joshuom, ali on se bori samo s onima za koje je siguran da može pobijediti. Zatražit ću invaliditet od države, možda se onda bude htio boriti sa mnom."

763
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, Deontay Wilder, Luis Ortiz
Najpopularnije
Najnovije