Autor: mi
Datum objave: 14.12.2016


WBC zabranio očevima da budu glavni sekundanti sinovima

Na WBC-ovoj godišnjoj konvenciji donesena je odluka kojom se zabranjuje očevima da budu glavni sekundatni u kutu sinovima .

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman kao razlog uvođenja ove odluke naveo je zabrinutost da ako je sin u teškoj borbi otac neće reagirati u njegovom najboljem interesu i da bi mogao pustiti borbu duže nego što je potrebno.

Datum stupanja odluke na snagu nije objavljen, ali mogla bi zahvatiti borbu za ujedinjenje naslova između WBC-ovog prvaka u velteru Dannyja Garcije, kojeg trenira otac Angel i WBA prvaka Keitha Thurmana. Nije jasno hoće li uključenost WBA-a u ovu borbu utjecati na provođenje pravila.

Drugi tandemi koji bi mogli biti ugroženi ovom odlukom su Chris Eubank mlađi i stariji, te ako se odluči vratiti Floyd Mayweather Jr. i njegov otac.

Očevima je i dalje dozvoljeno trenirati sinove za mečeve pod okriljem WBC-a i smiju biti u kutu, ali ne kao glavni sekundant i onaj koji donosi odluke.


Prijedlog je naišao na djelomičan otpor trenerskog odbora kojeg čine Abel Sanchez, Joe Gallagher, Eddie Mustafa Muhammad i Stacey McKinley, ali je na kraju usvojen. WBC je o ovom potezu razmišljao još 2009.


Od ostalih rasprava, preporučeno je da boksači ne bi trebali sparirati dok nisu na 3.5 kilograma od težine za borbu.



Foto: Jayne Kamin Oncea

1461
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, WBC
Najpopularnije
Najnovije