Autor: mi
Datum objave: 10.05.2019


WBC želi borbu za privremenog prvaka između Furyja i Whytea

Dillian Whyte zatražio je očitovanje WBC-a u vezi svog statusa.

Od 2017. je broj 1 na ljestvici izazivača, a još nije dobio borbu za naslov svetskog prvaka.
Jamajčaninu nije jasno kako ga federacija nije postavila za obveznog izazivača Deontayu Wilderu i kako se Dominic Breazeale našao na toj poziciji.

 

WBC mu je već odgovorio da je to zato jer je odbio predloženi meč s Luisom Ortizom za obveznog izazivača, iako se Breazeale nije morao boriti s Kubancem.


Whyte želi da se njegova sljedeća borba 20. srpnja protiv neporaženog Kolumbijca Oscara Rivasa vodi kao meč za obveznog izazivača, ali predsjednik WBC-a ima druge zamisli.


"Naredili smo borbu između Furyja i Whytea za idućeg obveznog izazivača.  Whyte nije prihvatio tu odluku i WBC sada rješava žalbu Dilliana Whytea koju ćemo riješiti sljedećih tjedana. Njegov zahtjev WBC-u je da postane obvezni izazivač bez da se borio u meču za obveznog izazivača. WBC-ova odluka bila je da se bori s Furyjem za naslov privremenog prvaka i poziciju obveznog izazivača" izjavio je predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman.


."Radimo na nekoliko velikih borbi. Siguran sam da je Whyte-Fury ogromna borba."

Whyte je odgovorio na komentare predsjednika WBC-a.


"Ja skupljam smeće. Svatko tko se želi boriti sa mnom može dobiti borbu. Već godinama se pokušavam boriti s Tysonom Furyjem. Više puta smo pokušali dogovoriti borbu i nismo uspjeli. Ako se Fury želi boriti zna gdje sam. Ali ne vjerujem da će doći do borbe."


"Ako Tyson Fury može odustati od revanša s Deontayom Wilderom za naslov WBC-ovog prvaka svijeta u teškoj kategoriji zašto bi se onda borio sa mnom za privremeni naslov? To nema nikakvog smisla. Svi znaju da sam ljut na WBC zbog toga kako se prema meni odnose. Svi znaju da sam se ja, a ne Breazeale trebao boriti protiv Wildera, ali WBC iz nekog razloga inzistira na štićenju Wildera."


"Zanimljiva je to tema, ali ne mogu reći puno više od ovoga jer su ljudi u tim federacijama vrlo osjetljivi. Javnost vidi što sam ostvario, koliko sam borbi za WBC imao i koliko puta sam obranio poziciju prvog izazivača. Mislim da WBC koristi taktiku odugovlačenja. To je frustrirajuće i stresno" nastavio je Whyte.


"Tyson Fury se mogao boriti s Oscarom Rivasom rekao je ne, Anthony Joshua se mogao boriti s Oscarom Rivasom rekao je ne. Pogledajte s kim se oni bore To vam sve govori da zaista postoji samo jedan čovjek koji je voljan boriti se protiv bilo koga. Ne gubim vjeru u boks zato jer znam da je ovaj sport pun gadosti. Ovo je dio igre. Morate prihvatiti dobro s lošim. Moje vrijeme će doći. Ja samo trebam nastaviti s radom, a oni se ne mogu sakrivati dovijeka."





1029
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, WBC, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije