Autor: mi
Datum objave: 21.01.2020


WBO organizira turnir za naslov koji je upraznio Canelo

Canelo Alvarez nokautom protiv Sergeja Kovaleva u studenom je osvojio WBO naslov u poluteškoj kategoriji.

Meksikanac je nedugo zatim odlučio uprazniti titulu i u sljedećem meču vjerojatno će se boriti s WBO prvakom u supersrednjoj kategoriji Billyjem Joeom Saundersom.


World Boxing Organization stoga je odlučio organizirati turnir za novog prvaka od četvorice prvoplasiranih s ljestvice izazivača u kategoriji do 79.4 kilograma.


Tako će se u polufinalu, po sistemu 1. protiv 4. i 2. protiv 3., bivši WBO prvak u supersrednjoj kategoriji Gilberto Ramirez (40-0, 26 KO) boriti s bivšim WBO prvakom u poluteškoj kategoriji Eleiderom Alvarezom (25-1, 13 KO).

28-godišnji Meksikanac Ramirez u debiju u poluteškoj kategoriji u travnju je prekidom pobijedio Tommyja Karpencyja (29-7-1, 18 KO). Pojavile su se informacije da je nezadovoljan i da pokušava otkupiti svoj ugovor od Top Ranka i to bi moglo zakomplicirati pregovore. 


Kolumbijac Alvarez u ljeto 2018. nokautirao je Kovaleva i osvojio pojas svjetskog prvaka. U revanšu 6 mjeseci kasnije doživio je prvi poraz u karijeri izgubivši jednoglasnom odlukom. Prošlog vikenda se vratio u ring i nokautirao Amerikanca Michaela Sealsa.

Drugi polufinalni par čine Rusi Umar Salamov (25-1, 19 KO) i Maksim Vlasov (45-3, 26 KO).


Salamov, koji živi i trenira u Las Vegasu 2017. je pobijedio Emila Markića tehničkim nokautom u borbi za WBO internacionalni pojas.


Federacija sa sjedištem u Portoriku obavijestila je o ovome predstavnike boksača i dala im 24 sata da potvrde svoje sudjelovanje na turniru.





614
Kategorije: Boks
Tagovi: WBO, Eleider Alvarez
Najpopularnije
Najnovije