Autor: mi
Datum objave: 01.10.2018


Werdum: Nudili su mi da cinkam kolege borce, ali to ide protiv mojih principa

Bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Fabricio Werdum služi dvogodišnju suspenziju zbog pada na doping testu.

41-godišnji Brazilac bio je pozitivan na steroid trenbolon, a suspenzija ističe 22. svibnja 2020.

Dok Werdum čeka, Jon Jones se vrlo brzo može vratiti u UFC.

Podrazumijeva se da je Jones dobio samo 15 mjeseci kazne retroaktivno za drugi pad na doping testu zato jer je odao druge borce koji koriste doping i jer je to bilo u UFC-ovom interesu i iskoristio je svoj utjecaj na agenciju koja za njih vrši doping testove (USADA).


Werdum kaže da je njemu ponuđena ista mogućnost, ali da je odbio biti doušnik za Američku antidopinšku agenciju.

“Ono što me najviše iznenadilo dogodilo se na kraju razgovora. Bilo je apsurdno. Rekli su mi: Gledaj Werdume, ako odaš nekoga… ovo je ono što bi nazvali nagodbom… ako odaš nekoga, odnosno ako si druker, skratit ćemo ti suspenziju. Moraš nekako platiti. Čak i ako nađemo zabranjenu supstancu u tvojim suplementima nekako moraš platiti” izjavio je Werdum za Combate.


“Takva ponuda, da cinkam nekoga, ide protiv mojih principa. Ne mogu nekoga cinkati. Čak i kad bih znao ne bih to učinio. Kako mogu to napraviti, cinkati nekoga da bi meni bilo malo bolje, da mi umanje suspenziju ili bilo što drugo?”


Kaže da je razgovor s predstavnicima USADA-e trajao pet sati.

“Zapravo se osjećam kao kriminalac. Znam da nisam ništa napravio, ali se osjećam kao kriminalac, kao da sam pričao s policijom. Dva tipa iz USADA-e, detektiv koji me cijelo vrijeme analizira. Osjećao sam se tako loše. Pitao sam se zašto ja ovo radim? I uz to, sve to je trajalo pet sati.”


“Došlo je do toga da su me pitali želim li se malo odmoriti. Rekao sam im da ne želim i neka nastave, da nemam što skrivati.”

Werdum se ne može načuditi da je on suspendiran na 2 godine, a Jon Jones za drugi pad na doping testu na 15 mjeseci.

“Neću spominjati imena, ali vidio sam da se nedavno neki tip koji je trebao dobiti četiri godine izvukao s 15 mjeseci. A ja sam dobio 24 mjeseca. Kako to? Jesu li vrijednosti drugačije za različite kategorije? Kako ovo funkcionira? Sve je ovo vrlo čudno.”

Kad se bude mogao vratiti Werdum će imati gotovo 43 godine. Namjerava se i dalje boriti.

“Želim se i dalje boriti. Treniram svakog dana. Naravno, ne treniram istim intenzitetom kao i kad imam borbu. Razmišljao sam o tome da se borim u nekoj drugoj zemlji. Vidjet ću što dalje. Moram razgovarati s UFC-om. I dalje radim na televiziji kao njihov komentator. Mnogo toga se trenutno događa i treba mi trenutak da razmislim, zato jer ako sada nešto kažem mogao bih požaliti kasnije.”


“Imam još dvije borbe u ugovoru s UFC-om. Hoću li morati čekati dvije godine? Hoću li se moći boriti u nekoj drugoj zemlji? Što ću raditi? Još ništa ne znam. Još sam neodlučan i čeka me dugo razmišljanje.”


760
Kategorije: MMA
Tagovi: Fabricio Werdum, doping
Najpopularnije
Najnovije