Autor: mi
Datum objave: 29.05.2020


White: Jones je htio biti plaćen kao Deontay Wilder

Jon Jones i Dana White nastavljaju verbalni sukob.

Nakon što je predjsednik UFC-a izjavio da neće biti ništa od Jonesovog debija u teškoj kategoriji proitvFrancisa Ngannoua zato jer prvak u poluteškoj kategoriji traži previše novca, Jones ga je nazvao lažljivcem i rekao da nikad nisu ni došli do spominjanja iznosa.


White je izneo neke detalje tih razgovora.

“Citirat ću ono što je rekao mom odvjetniku. Rekao je da želi biti plaćen kao Deontay Wilder. Mislim da je mislio na 30 milijuna dolara koliko je Wilder bio plaćen” izjavio je predsjednik UFC-a.

Wilderova objavljena plaća za revanš s Tysonom Furyjem iznosila je 5 milijuna dolara, ali ‘Bronze Bomber’ je imao zagarantiranu zaradu od 25 milijuna.

“Zabavno je trenirati u teretani ujutro i pročitati Jonesove tvitove u kojima kaže da lažem. Imamo poruke od Jona Jonesa. Nije da ne mogu dokazati da je ovo što govorim istina. Imamo njegove poruke, ali neću to raditi. Neću medijima dati njegove poruke”.


“Ako Jon Jones želis sjesti pred detektor laži da vidimo tko laže, a tko govori istinu, možemo i to.”


Unatoč ovome, White kaže da ne želi sukob s Jonesom.

„Ne želim ulaziti u sukom s momkom. On je zaradio puno novca. Pokažite mi nekoga tko ima njegove rezultate i tko je zaradio poput njega. Nisam tu da uništim Jona, ja volim Jona. Ja sam taj koji govori da uopće nema rasprave o tome da je Jones najveći svih vremena. Bez obzira što mislili o njegove dvije zadnje borbe, troje ljudi koji su bitni su odlučili da je pobijedio. Neporažen je. Borio se protiv svih unatoč tome što si je radio izvan oktogona – pravni problemi, droga, alkohol. Sve to i dalje je svjetski prvak”.

Posljednja objavljena zarada za Jonesovu borbu bila je ona protiv Thiaga Santosa prošle godine za koju je plaćen pola milijuna dolara.


Foto: USA Today
1296
Kategorije: MMA
Tagovi: Dana White, Jon Jones, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije