Autor: mi
Datum objave: 20.09.2018


White o slučaju Jones: Znanost ne laže

Četrnaest mjeseci nakon pada na doping testu USADA je izrekla kaznu Jonu Jonesu.

Bivši prvak u poluteškoj kategoriji za drugi pad na doping testu kažnjen je s 15 mjeseci retroaktivno što znači da zeleno svjetlo za izlazak na borilište dobiva 28. listopada.

To znači da bi mogao nastupiti 3. studenog na UFC-u 230 u Madison Square Gardenu o čemu se pričalo proteklih tjedana.

Predsjednik UFC-a Dana White odbacuje takve ideje i kaže da će se 'Bones' u kavez vratiti početkom iduće godine, a ne na UFC-u 230.

U pripremljenoj izjavi za javnost White se slaže sa zaključcima nezavisne arbitraže koja kaže da Jones nije svjesno varao i za pozitivan test okrivio kontaminirane suplemente.

"Znanost u potpunosti podupire te nalaze. Znanost ne laže, tako da se radujem njegovom povratku početkom iduće godine."


Jones je bio pozitivan na steroid turinabol, koji je povezivan s dopinškim skandalima na Olimpijskim igrama 1960-ih i 70-ih.

Nakon pozitivnog testa Jones je USADA-i otkrio da je koristio 14 različitih suplemenata, a nijedan od njih u svom sastavu nije naveo da sadrži nedovoljena sredstva.

Istražitelj je izjavio da je Jones trebao biti oprezniji pri izboru suplemenata i da je netočno zaključio da koristi suplemente koje je odobrila USADA.


Zanimljivo, prije samo nekoliko dana potaknuta sve glasnijim spekulacijama o mogućem podmićivanju u 'slučaju Jones', USADA se oglasila priopćenjem.


"Moramo se osvrnuti na neke komentare u medijima i na društvenim mrežama i reći da USADA pod nikakvim okolnostima ne prima nikakav novac u sklopu rješavanja slučajeva".


Sam Jones izrazio je želju da pobijedi Cormiera još jednom i uzme mu naslove prvaka u poluteškoj i teškoj kategoriji.





Foto: MMA Junkie


676
Kategorije: MMA
Tagovi: Dana White, Jon Jones, doping
Najpopularnije
Najnovije