Autor: mi
Datum objave: 06.12.2016


White: U udruženje boraca umiješano je najveće smeće u povijesti borilačkih sportova - Bjork

Prošlog tjedna objavljeno je pokretanje udruženja boraca Mixed Martial Arts Athletes Association (MMAAA).

Cilj udruženja je poboljšati uvjete boraca u najjačoj svjetskoj promociji UFC-u koja praktično ima monopol nad svjetskim MMA-om.

UFC se godinama na sve načine opire osnivanju sindikata boraca, kao i proširivanju Muhammad Ali akta na MMA.

Iza novog udruženja stoji bivši Bellatorov predsjednik Bjorn Rebney, kao i velika imena poput Georgesa St. Pierrea i Caina Velasqueza.

"Čujte, ne znam dovoljno o tome da bih govorio. jedino što znam je da je u to umiješano najveće smeće u povijesti borilačkih sportova - Bjork."

Predsjednik najveće svjetske MMA promocije Bjorna Rebneya nazivao je Bjork na podcastu UFC Unfiltered.

"I ako ste borac, čujte, trenutno postoje tri sindikata koji se bore međusobno. I ako ste borac svi ti tipovi gledaju kako bi vam se uvukli u džepove. To je još jedan biznis, to je biznis na kojem će neki zaraditi. I ako ste borac i ovo želite učiniti, trebali bi odlučiti čiju ruku želite u svom džepu. Garantiram vam, ne želite Bjorkovu ruku u svom džepu. Znate što mislim."

Rebneyevo prisustvo u ulozi 'savjetnika' udruge bio je razlog zbog kojeg su se neki pridružili, ali i razlog zbog kojeg su se neki udaljili od MMAAA-a.


"Jedna stvar za koju znam da je proizašla iz ovoga je da to ljudsko smeće, koje ne zna ništa o našem biznisu, kaže da plaćamo samo osam posto našeg prihoda. Nadam se da ne govori o Conoru McGregoru. Plaćamo osam posto prihoda, mora da misliš na Conora McGregora, jelda, glupane jebem ti majku".

"Oni govore: Znate kad sam ja bio promotor plaćali smo 53 posto prihoda. Zato jer nije bilo jebenog prihoda. Ti plaćaš 53 posto, pa nije ni bilo jebenog prihoda. Ako ćemo tako mjeriti u davnim danima ja sam plaćao 250 posto jebenog prihoda. Koje je taj tip govno."

White je poslao upozorenje borcima da paze s kime surađuju.

"Čujte, ako hoćete nekoga da vam uzima novac i borac ste, raspitajte se kod drugih boraca o ovom jebenom smeću."

Na pitanje koja bi motivacija bila Rebneyu da se uključi u udrugu odgovorio je: "On nema posao. Motiv mu je nezaposlenost. To je prilično dobar motiv."


Nakon što je objavljeno pokretanje udruženja poznati borci, među kojima i Donald Cerrone izjavili su da ranije nisu ništa govorili iz straha od odmazde UFC-a. White je rekao da nije ljut na borce zbog pokretanja udruženja.

"Uopće nisam ljut. Na kraju, realno, borci mogu raditi što žele. Svi su oni odrasli ljudi i svatko od nas ima put kojim ide kroz život, a ovo je ono što ti momci žele."

"Malo sam šokiran da me Donald Cerrone nije nazvao. Ako je već tako nesretan ili štogod. Reći ću vam i ovo. On je bio u glavnoj borbi večeri samo tri puta, je li tako? I to na Fight Night priredbama. Bio je u samo tri glavne borbe, nikad nije držao naslov u WEC-u, nikada nije držao titulu u UFC-u. I prije par godina bio je svom brodu i upao u gužvu s tipom u drugom brodu. Upadne u veliku nevolju. I koga zove? Nazove mene. Ja mu nađem najboljeg odvjetnika i potrošim više od 100 000 dolara svog novca. Tako da kad vidim Kauboja da se buni, pomislim: Stvarno? U redu."



Foto: MMA Weekly


1512
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, Dana White, MMA
Najpopularnije
Najnovije