Autor: mi
Datum objave: 14.01.2020


Whyte: Bez obzira na to što Kličko misli postat ću svjetski prvak

Vladimir Kličko na svoje je pripreme redovno dovodio najveće mlade talente.

Ukrajinski velikan svojevremeno je predvidio uspjeh Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera, kao i sunarodnjaka Oleksandra Usyka.

S njima je bio i Dillain Whyte koji se nije najbolje uklopio s ostalima u trening kampu.


I nakon što je prvi put poslan kući jer je, po njegovim riječima, bio pregrub na sparingu s Kličkom dobio0 je ponovni poziv da mu se pridruži u planinama Austrije.

“Bio je prijateljski nastrojen prema Joshui i sličnima. Oni imaju vrlo sličan mentalni sklop i ponašanje. A znate mene, ja sam tada bio pomalo ulični siledžija. Jedino na što sam mislio je: Mene neće nokautirati kao što je njih nokautirao” izjavio je 31-godišnji Jamajčanin za Sky Sports.


Whyte je u boks došao iz kick boksa. Iza sebe je već imao iskustvo kickboxing sparinga u Amsterdamu, te jednu MMA borbu koju je završio nokautom za 12 sekundi.

Potpisao je profesionalni ugovor s Frankom Maloneyem 2011.  nakon što se dokazao na sparinzima s Davidom Hayeom i bivšim UFC-ovim prvakom Quintonom ‘Rampageom’ Jacksonom.


U svojoj prvoj amaterskoj borbi u kojoj je imao 20 godina pobijedio je Anthonyja Joshuu. U Kličkovom kampu je među njima vladala netrpeljivost, a tamo nisu ni sparirali jer su već tada znali da će se ponovno naći u ringu u profesionalnom meču.



“Isprva sam htio udariti Joshuu zato jer je pričao puno sranja. Vladala je iskrena netrpeljivost. James Ali Bashir i još par njih me spriječilo da ne navalim na njega i nakon toga se smirilo. Ali, neko vrijeme je bilo napeto.”

“Ali, znate što? Postat ću svjetski prvak bez obzira na to što Kličko misli ili vjeruje. Nije me briga. Ja imam mentalni sklop, glad i dovoljno sam dobar. Još nisam dosegnuo svoj vrhunac. I dalje napredujem.”

Whyte je trenutni WBC-ov privremeni prvak u teškoj kategoriji i obvezni izazivač aktualnom prvaku Deontayu Wilderu, ali borbu za naslov najvjerojatnije neće dobiti prije 2021.

1306
Kategorije: Boks
Tagovi: Wladimir Klitshcko, Anthony Joshua, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije