Autor: mi
Datum objave: 04.03.2020


Whyte: Bilo je ovo nekoliko mračnih mjeseci, ali sada je vrijeme za maksimalno nasilje s Povetkinom

Dillian Whyte (27-1, 18 KO) 2. svibnja u Manchesteru riskirat će poziciju obveznog WBC-ovog izazivača u teškoj kategoriji.

31-godišnji Jamajčanin prvi će put braniti nalsov WBC-ovog privremenog prvaka protiv bivšeg WBA prvaka i olimpijskog pobjednika Alexandera Povetkina (35-2-1, 24 KO).



Iako ima 40 godina Rus je u zadnjoj borbi u prosincu dokazao da i dalje spada u vrh teške kategorije. Nakon 12 rundi u uvodnom dijelu priredbe Ruiz vs. Joshua 2 u Saudijskoj Arabiji suci su njegov meč s Michaelom Hunterom proglasili neodlučenim. Cro Ring je borbu bodovao 115-113 za Povetkina.


Whyte je na istoj priredbi teže od očekivanog nakon 10 rundi pobijedio Mariusza Wacha. U taj meč je ušao s rekordnom težinom od 123 kilograma.

Uoči te borbe oslobođen je optužbe za doping za meč u kojem je osvojio privremenu WBC-ovu titulu protiv Oscara Rivasa.

"Bilo je ovo nekoliko mračnih mjeseci, ali sada se osjećam dobro i vrijeme je za maksimalno nasilje" izjavio je Whyte u najavi meča s Povetkinom.

"I dalje je jako opasan. Zadao je Joshui puno problema, a zatim pobijedio Hughieja Furyja. Ne potcjenjujem ga, doći će u dobroj formi. On je čvrst i dobro školovan."


"On je pokazao u Saudijskoj Arabiji da je i dalje vrlo opasan. Poštujem ga, ali ja idem na maksimalno nasilje, idem na životinjski instinkt."

Povetkin je jedina dva poraza doživio u borbama za naslov svjetskog prvaka - od Vladimira Klička 2013. i Anthonyja Joshue 2018.

Whyte je jedini poraz u karijeri doživio također protiv Joshue 2015. godine. 


621
Kategorije: Boks
Tagovi: Alexander Povetkin, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije