Autor: mi
Datum objave: 01.08.2019


Whyte je prošao VADA-ine doping testove prije i poslije borbe s Rivasom

Sky Sports objavio je da je Dillian Whyte prošao doping testove provedene od strane Dobrovoljne antidopinške agencije (VADA) uoči i nakon borbe s Oscarom Rivasom.

Nakon borbe s Kolumbijcem u kojoj je pobijedio na bodove i osvojio privremeni naslov WBC-ovog prvaka u teškoj kategoriji te postao obvezni izazivač prvaku Deontayu Wilderu,  objavljeno je da je Whyte pao na doping testu koji je provela Britanska antidopinška agencija (UKAD).

 

Nadležno tijelo za britanski boks BBBoC unatoč saznanjima o pozitivnom doping testu dozvolio je da se borba održi.


WBC je u međuvremenu suspendirao Whyteovu poziciju obveznog izazivača.


31-godišnji Jamajčanin, kojemu je ovo drugi pad na doping testu u karijeri, inzistira da je nedužan i da će skinuti ljagu sa svog imena.


Njegov promotor Eddie Hearn slaže se da bi trebao biti kažnjen ako je zaista kriv, ali želi da njegov boksač dobije priliku obraniti se.


"Održano je nezavisno saslušanje i dobio je dozvolu za borbu nakon što je dao dokaze. Zapitajte se zašto. Možda je predstavljeni dokaz bio dovoljan dokaz da je nedužan. Dajte mu priliku da to i dokaže. Neka činjenice izađu na vidjelo. To je proces koji rješavaju Whyte i njegovi odvjetnici" izjavio je Hearn.


"Činjenice koje znamo, a to je da mu je nacionalno antidopinško vijeće dozvolilo nastup, kao i British Boxing Board of Control."


"Ako ga oni nisu suspendirali zašto bi ga WBC suspendirao?".


748
Kategorije: Boks
Tagovi: doping, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije