Autor: mi
Datum objave: 11.12.2019


Whyte obvezni izazivač pobjedniku revanša Wilder-Fury

Dillian Whyte (27-1, 18 KO) vraćen je na poziciju obveznog izazivača u teškoj kategoriji WBC federacije.

31-godišnji Jamajčanin u srpnju je u meču za naslov privremenog WBC-ovog prvaka jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Kolumbijca Oscara Rivasa i izborio status obveznog izazivača.


Nakon borbe je objavljeno da je bio pozitivan na doping testu na dva metabolita steroida. WBC ga je potom suspendirao do završetka slučaja i na njegovo mjesto postavio Tysona Furyja koji će se s prvakom Deontayom Wilderom ponovno boriti u veljači.

Krajem prošlog tjedna nadležno tijelo za doping u Britaniji UKAD povuklo je optužbe protiv Whytea i federacija sa sjedištem u Mexico Cityju postavila ga je za sljedećeg obveznog izazivača.


“6. prosinca 2019. UKAD je objavio javno priopćenje u kojem objavljuje povlačenje optužbi protiv Dilliana Whytea. 

Na temelju ograničene, ali detaljne istrage i prikupljanja informacija, uključujući i WBC-ove konzultacije s dva nezavisna eksperta, WBC je otkrio da ne postoje dovoljni ili uvjerljivi dokazi da je Whyte namjerno ili čak znao da je unio zabranjene supstance sa svrhom poboljšanja izvedbe. Na temelju vlastite istrage i one UKAD-a WBC diže privremenu suspenziju i potvrđuje g. Whytea kao WBC-ovog privremenog prvaka u teškoj kategoriji. Ovime postaje obvezni izazivač odmah nakon što prvak Deontay Wilder završi meč s trenutnim obveznim izazivačem Tysonom Furyjem. Obvezna obrana naslova protiv Whytea mora se dogoditi do ili oko veljače 2021.” stoji u priopćenju WBC-a.


Whyte se vratio u ring u subotu u Diriyahu u uvodnom dijelu priredbe Ruiz vs. Joshua i teže nego se očekivalo na bodove pobijedio već ostarjelog Poljaka Mariusza Wacha.
 




Foto: Mark Robinson
849
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, WBC, Deontay Wilder, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije