Autor: mi
Datum objave: 09.03.2019


Whyte: Smiješno je da je Breazeale Wilderov obvezni izazivač

Dillian Whyte ne može vjerovati da je Dominic Breazeale obvezni WBC-ov izazivač Deontayu Wilderu.

Federacija sa sjedištem u Mexico Cityju kao i kod prošlog obveznog izazivača ponovno je išla na ruku Amerikancu. Prethodni Wilderov obvezni izazivač bio je Bermane Stiverne koji se od njihove prve borbe borio samo jednom u dvije godine i to protiv Derrica Rossyja.

Breazeale je od poraza nokautom od Anthonyja Joshue u borbi za IBF-ov pojas 2016. nokautirao prethodno neporaženog Poljaka Izua Ugonoha, pobijedio prekidom bivšeg dvostrukog izazivača za naslov Erica Molinu i u zadnjoj borbu u prosincu nokautirao je Portorikanca Carlosa Negrona.

S druge strane, Whyte je od jedinog poraza u karijeri od Joshue nanizao devet pobjeda. Dva je puta porazio Derecka Chisoru, te bivšeg svjetskog prvaka Josepha Parkera, bivšeg 'regularnog' WBA prvaka Lucasa Brownea i Roberta Heleniusa. Uz to je WBC-ov srebrni prvak i tri je puta obranio pojas. 


"To je smiješna borba, sve je to politika" izjavio je boksač rođen na Jamajci za Talk Sport.

"Nisu imali izbora, dovedeni su u ovu poziciju. On ne bi trebao biti obvezni izazivač. Ja sam broj jedan već dvije godine. Osvojio sam svaki WBC-ov naslov osim naslova svjetskog prvaka. Ne razumijem, kako se onda on bori s Wilderom?"


Whyte je i kritizirao Wildera zato jer je odbio ponuđenu borbu s njim.

"Wilder se trebao boriti sa mnom prije godinu dana. Ponudili smo mu 15 milijuna dolara, a za borbu s Breazealeom će zaraditi milijun ili dva. Zašto?"

"Ja sam prvi izazivač. Ja sam veće ime od Breazealea. Ja donosim više i zaradit ćeš 15 milijuna. On jednostavno ne želi borbu. Iz nekog razloga mu se ne sviđa nešto što vidi kod mene. Ne znam jesu li to udarci u tijelo, čvrstoća ili što drugo."



Foto: Matchroom

576
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, Deontay Wilder, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije