Autor: mi
Datum objave: 02.06.2020


Whyte: Tysona ne bi trebalo ohrabrivati na povratak. Mogao bi poginuti

Dillian Whyte misli da predsjednik WBC-a ne bi trebao ohrabrivati Mikea Tysona na povratak u ring

Mauricio Sulaiman izjavio je da bi rangirao 53-godišnjeg Tysona na WBC-ovu ljestvicu teškaša ako bi se on odlučio vratiti natjecateljskom boksu, te da ne bi imao ništa protiv njegove borbe s prvakom Tysonom Furyjem.

“To je smiješno. Ako tri godine ne mogu odobriti moju borbu za naslov, zašto bi odobrili borbu između 53-godišnjeg čovjeka i 31-godišnjaka” izjavio je Whyte za Talk Sport.


Whyte je privremeni WBC-ov prvak u teškoj kategoriji i obvezni izazivač, a prije toga je 2 godine proveo na prvom mjestu ljestvice uzazivača.

„To nema nikakvog smisla. Mauricio i ja smo si cool, ali to je baš luckasto za reći. Ne bi ga trebao ohrabrivati. Što ako se vrati i pogine u ringu? Što onda?”

„Naš sport je već imao puno mračnih trenutaka i puno su se blatom nabacivali po njemu, ne treba nam još”.

„Sve je dobro dok gledate nečiji video od minute na Instagramu. Ali, vratiti se u ring i boriti 12 rundi po 3 minute... Nemojte me krivo shvatiti, on vjerojatno i dalje posjeduje snagu da nokautira puno boraca, ali u tim godinama vaš um vam govori što da radite, ali tijelo vam neće dopustiti da to izvedete”.

„Možete i dalje misliti da imate sve potrebno za borbu i da ste ovo i da ste ono i da ćete se boriti protiv mlađih protivnika. Vidjeli smo da se to događa stalno iznova. Stariji momci se vraćaju i bore još dugo vremena. Ne vidim smisao”.

„Legenda si. Živuća legenda. Budi to i ostavi se ovoga. Ali, mi ne znamo u kakvoj su ljudi financijskoj situaciji, što rade i kroz što su sve prošli”.

„Možda samo želi vidjeti kakav je još, ali postoji i lakši način za to od toga da se vrati i bori s mladim, gladnim momcima. Mogao bi završiti ozbiljno ozlijeđen i to je ono što me najviše brine”.

Tyson je najavio povratak u ring, ali samo u ekshibicijskim mečevima, no neki smatraju da bi time mogao otoriti put prema natjecateljskim borbama. 'Iron Mike' se nije borio do 2005. kad je izgubio prekidom od Irca Kevina McBridea.


Foto: Sky Sports

1102
Kategorije: Boks
Tagovi: Mike Tyson, WBC, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije