Autor: mi
Datum objave: 06.05.2019


Whyte: WBC štiti Deontaya Wildera

Prvi izazivač s WBC-ove ljestvice Dillian Whyte (25-1, 18 KO) uvjeren je za boksačka federacija štiti svog prvaka Deontaya Wildera.

Iako je WBC-ov srebrni prvak i dugo vremena broj 1 na ljestvici izazivača WBC je preskočio 31-godišnjeg Jamajčanina i za obveznog izazivača imenovao Dominica Breazealea


WBC-ovo objašnjenje za ovu odluku je to jer je Whyte odbio meč za obveznog izazivača s Luisom Ortizom. No, s druge strane ni Breazeale se nije borio s Ortizom već je borbu za naslov svjetskog prvaka dobio nakon pobjede protiv Erica Moline, koji nije napravio ništa nakon poraza od Anthonyja Joshue u meču za IBF-ov naslov. Breazeale se s Wilderom bori 18. svibnja u New Yorku.


Nakon jedinog poraza u karijeri nokautom od Joshue u prosincu 2015. Whyte je nanizao devet pobjeda koje uključuju i dvije protiv Derecka Chisore, a slavio je i protiv Roberta Heleniusa, Davida Allena, Lucasa Brownea i bivšeg svjetskog prvaka Josepha Parkera.

"Mislim da WBC štiti Deontaya Wildera" izjavio je Whyte za Express Sport.


I prošli Wilderov obvezni izazivač Bermane Stiverne neobjašnjivo je držao tu poziciju.


"Možda zato jer je on prvi prvak u teškoj kategoriji iz Amerike u dugo vremena. Definitivno se čini da ga štite jer se borba Breazeale-Molina nije smjela ni održati jer je Molina bio pod suspenzijom. Ne razumijem kako su mu mogli dozvoliti da se bori. Ludost."


Whyte se prije par tjedana sastao s predsjednikom WBC-a Mauriciom Sulaimanom kako bi riješio svoju situaciju. Nada se da bi mogao biti postavljen za obveznog izazivača pobjedniku borbe Wilder-Breazeale, ali još nije dobio odgovor.


"Pobijedio sam u toliko borbi za WBC, odbio sam borbu s Anthonyjem Joshuom. Jedan od razloga zbog kojih sam ju odbio je borba s Breazealeom i moguće s Wilderom. I onda odjednom Breazeale se bori s Wilderom. Vjerujem da bih ih ja sve pobijedio. I Wildera i Furyja i Joshuu. Dobra je stvar što nisam vezan za nikoga. Uglavnom radim sa Skyom, ali mogu raditi i s ESPN-om, DAZN-om, BT Sportsom i Showtimeom. Nisam u kontaktu s WBC-om zadnja tri ili četiri tjedna. Slao sam im mailove i zvao, ali nisam primio odgovor. Trebali su donijeti odluku prije dva-tri tjedna ali ništa. Ništa nismo čuli od njih."


Whyte se u sljedećoj borbi 20. srpnja u Londonu bori protiv neporaženog Kolumbijca Oscara Rivasa (26-0, 18 KO).


Foto: Matchroom


720
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, Deontay Wilder, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije