Autor: mi
Datum objave: 19.07.2019


Whyte: Wilder je smeće, Fury će ga opet pobijediti

Dillian Whyte došao je do posljednje prepreke pred borbu za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Nakon što je više od godinu i pol dana proveo na prvom mjestu ljestvice izazivača World Boxing Councila 31-godišnji Jamajčanin u subotu se u Londonu bori za naslov privremenog prvaka.


Kako bi osigurao meč za pojas koji drži Deontay Wilder mora svladati neporaženog Kolumbijca Oscara Rivasa (26-0, 18 KO).

Pitanje je i ako pobijedi koliko će ‘Body Snatcher’ morati čekati svoju priliku. Wilder već ima dogovorene dvije borbe i teško je očekivati da će mu federacija kvariti planove.


‘Bronze Bomber’ će do kraja godine odraditi revanš s Luisom Ortizom, a zatim ići na novu borbu s Tysonom Furyjem. Prvi ogled WBC-ovog prvaka i 'Kralja Cigana' završio je bez pobjednika dvojbenom odlukom sudaca.


“Ti momci uvijek pokušavaju pronaći način da se ne bore sa mnom. Ljudi bi mogli reći da će s obzirom na prvu borbu Fury pobijediti u revanšu. Ali Wilder zna da je sve što mora napraviti približiti se i udariti ga, tako da ne znam” izjavio je Whyte za Sky Sports.


“Mislim da će Fury završiti na podu u svakom slučaju, ali on se i ustane kao što je i pokazao protiv Wildera. Tko zna? Ali i Wilder je smeće. Mislim da će ga Fury opet pobijediti unatoč svemu.”


“Ja bih se borio protiv bilo kojeg od njih, Fury je rekao da bi se borio sa mnom. WBC je ponudio dijamantni pojas za borbu, a Fury je onda rekao da se ne želi boriti sa mnom.”


Ako Whyte pobijedi Rivasa njegov promotor Eddie Hearn želi da ostane aktivan prije borbe za pojas svjetskog prvaka, ali i da ne riskira previše.


“Mislim da njih dvojica nisu prezadovoljni ovom odlukom i da će pokušati sve kako bi ju izbjegli, ali sada imamo čvrstu situaciju. On želi Wildera već jako dugo vremena. Fury ga je nedavno prozvao, a kad smo javno prihvatili izazov povukao se. Mislim da se nitko ne želi boriti s Dillianom. Zato ih moramo prisiliti pozicijom obveznog izazivača” izjavio je Hearn.


“Dillian uvijek traži pravu borbu, ali kad izbori poziciju obveznog izazivača savjetovao bih mu da se ne bori s protivnicima poput Usyka ili Povetkina. Možda bi trebao otići u SAD, odraditi borbu i pripremiti se za pobjednika meča Wilder-Fury.”





Foto: Matchroom Boxing
944
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, WBC, Deontay Wilder, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije