Autor: mi
Datum objave: 29.06.2019


Whyte: Wilder voli neaktivne protivnike i lake borbe za obvezne obrane WBC-ovog naslova

Dillian Whyte nastavlja verbalni sukob s WBC-om i Deontayom Wilderom.

'Body Snatcher' je na prvom mjestu ljestvice izazivača federacije sa sjedištem u Mexico Cityju preko 600 dana, ali još nije dobio borbu za naslov prvaka. Uz to, drži i WBC-ov srebrni pojas.

Otkako je u siječnju 2015. osvojio WBC-ov pojas pobijedivši Bermanea Stivernea, Wilder se borio samo s dvojicom obveznih izazivača.

Nokautirao je Stivernea u revanšu u prvoj rundi, a Haićaninu je to bio prvi meč u dvije godine. Zatim je ovog svibnja također u prvoj rundi nokautirao Dominica Breazealea čije je postavljanje na poziciju obveznog izazivača bilo i tada vrlo upitno.

„Wilder voli lagane borbe, neaktivne borce za obvezne obrane naslova i zato me kao prvog WBC-ovog izazivača izbjegava više od 600 dana” izjavio je Whyte za BBC.


„Dvojica obveznih izazivača s kojima se Wilder borio otkako je postao prvak prije četiri i pol godine, Stiverne i Breazeale, imali su zajedno samo četiri borbe u šest godina! Nije ni čudo da nijedan od njih nije izdržao duže od runde. Sramota. Probrani, nedostojni protivnici za obvezne obrane.”

„Stiverneu je darovana borba za naslov prvaka zato jer je završio na podu i jedva pobijedio Derrica Rossyja (30-10 tada). Breazeale je dobio borbu za naslov u teškoj kategoriji poslije pobjede nad Ericom Molinom, koju nije prenosila nijedna televizija. Molina je prije te borbe tijesno pobijedio journeymana Terrella Jamala Woodsa (13-35-7) nakon 6 rundi i uz to je bio pod suspenzijom zbog pada na doping testu za borbu s Anthonyjem Joshuom. Nije ni trebao biti u ringu, a kamoli u meču za obveznog izaivača.”


Wilder će se u rujnu po drugi put boriti protiv Luisa Ortiza, dok se Whyte 20. srpnja u Londonu bori s neporaženim Kolumbijcem Oscarom Rivasom.

1193
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, Deontay Wilder, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije