Autor: mi
Datum objave: 23.02.2018


Wilder: Bivši prvaci nas mrze jer ne žele da itko nadmaši njihova ostvarenja

Deontay Wilder kaže da mnogi bivši prvaci omalovažavaju današnje boksače zato jer ne žele da itko nadiđe njihove rezultate.

WBC-ov prvak u teškoj kategoriji našao se pod 'paljbom' nakon komentara da je uvjeren da bi pobijedio Mikea Tysona u njegovim najboljim danima.


Prvi koji ga je kritizirao bio je Lennox Lewis, dok mu je sam Tyson ukratko poručio da ne sere.

Wilder kaže da bi članovi Kuće slavnih trebali hvaliti i motivirati novu generaciju, a ne omalovažavati borce koji dolaze iza njih.


"Prvaci iz prošlosti trebali bi motivirati momke u usponu" rekao je Wilder za CBS Sports.

"Mene ne moraju motivirati, jer se ja sam motiviram. Ne moraju mene uvjeravati. Ali, trebali bi početi trend s drugim momcima, umjesto da mrze momke koji dolaze na vrh ili da se brinu o tome da će netko pregaziti njihovu ostavštinu iz njihove ere. Ta era je prošlost! Ovo je nova era."

"Trebali bi hvaliti nove momke kao što to rade u drugim zemljama gdje je svaki bivši prvak iza svog sunarodnjaka. Ali, u Americi je drugačije. Nitko ne želi da netko postane veći od njih. Nitko ne želi da se njegova ostavština nadiđe."

"Oni imaju pravo na svoje mišljenje. Ne uzrujavam se na takve komentare. Ne uzrujavam se kad Lennox Lewis pokušava braniti jednog od braće iz svoje ere. Iako se Lennox borio s Tysonom koji je bio daleko od svojih najboljih dana, to me ne vrijeđa i ne zamaram se time."


706
Kategorije: Boks
Tagovi: Mike Tyson, Lennox Lewis, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije