Autor: mi
Datum objave: 06.11.2019


Wilder: Ne želim biti WBC-ov prvak franšize

Deontay Wilder odbacuje ideju da postane WBC-ov prvak franšisze.

Iako je federacija sa sjedištem u Mexico Cityju išla Amerikancu na ruku što se tiče obveznih izazivača, ‘Bronze Bomber’ ne želi dodatne povlastice koje ova izmišljena titula donosi.


WBC je dodijelio svoj novoizmišljeni naslov Canelu i Vasylu Lomachenku, dok su Jermall Charlo i Devin Haney administrativnom odlukom postali svjetski prvaci u srednjoj, odnosno lakoj kategoriji.

WBC tako praktično ima dvojicu svjetskih prvaka u tim kategorijama.

Naslov 'prvaka franšize' izmišljen je kako bi najveće zvijezde oslobodio mečeva s obveznim izazivačima.

Wilder se spominje kao sljedeći, ali svjetski prvak u teškoj kategoriji to ne želi.

”Ako ga Canelo prihvaća i sretan je s tim čestitam. Ljudi me pitaju za taj pojas prvaka franšize, a ja ne znam puno o tome. Ono što čujem je da vam taj naslov omogućava da ostanete prvak i ako se ne borite s obveznim izazivačima, ne morate se boriti s njima i takve stvari. Ako je to tako ne zanima me” rekao je nakon treninga za medije uoči revanša s Luisom Ortizom 23. studenog.

„Želim obvezne izazivače. Momci se probijaju kako bi došli do broja 1 ili 2 i zaslužuju svoju priliku. Zašto bi okrunili nekoga tko ne mora imati obvezne izazivače?”.

„Kad to oduzmete oduzimate određene stvari iz boksa. Uzimate karizmu i uzbuđenje iz boksa. Ja ne želim ljudima oduzimati uzbuđenje. Ja sam opasan borac, ja imam razornu desnicu. To radim tijekom cijele karijere, dajem fanovima ono što žele. Pružam im razorne nokaute.”

Wilder WBC-ovu odluku o uvođenju novih naslova uz već postojeće svjetske prvake smatra besmislicom.

„Nadam se da mi neće poslati ništa u vezi tog pojasa prvaka franšize. Nemam ništa protiv momaka koji su prihvatili taj  naslov, ali ja slušam fanove i svoje srce. Ne mislim da bi biti prvak franšize bilo prikladno za mene. Ako žele nekome drugome dati taj pojas umjesto meni to je u redu.”








Foto: Sarah Stier

1820
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije