Autor: mi
Datum objave: 16.07.2019


Wilder za Thurmana, Roy Jones i Ruiz za Pacquiaoa

WBA ‘super’ prvak u velteru Keith Thurman (29-0-1NC, 22 KO) ovog se vikenda u Las Vegasu bori s ‘regularnim’ WBA prvakom Mannyjem Pacquiaom (61-7-2, 39 KO).

46-orica vrhunskih boksača i trenera prognozirali su ishod borbe i blaga većina i dalje vjeruje u filipinsku legendu.

Njih 24-ero smatra da će 40-godišnji Pacquiao pobijediti deset godina mlađeg i neporaženog Amerikanca. Devetnaestorica vide Thurmana kao pobjednika, dok trojica misle da će meč završiti bez pobjednika.

Izdvojili smo neka mišljenja.

Thomas Hearns, bivši svjetski prvak u pet težinskih kategorija: Pacquiao nakon 12 rundi. Manny Pacquiao ima bolju tehniku i iskusniji je od Thurmana. Predviđam da će Manny time što će nadboksati Thurmana dobiti odlukom.

Deontay Wilder, WBC-ov prvak u teškoj kategoriji: Thurman podijeljenom odlukom. Dragi su mi obojica i poštujem ono što su uspjeli ostvariti. Pacquiao je legenda koja je i dalje među najboljim borcima unatoč godinama i tome što je morao proći puno uspona i padova. Ali, ja sam za Thurmana i baziram to na njegovoj mladosti i mentalitetu.


Roy Jones Jr., bivši svjetski prvak u četiri težinske kategorije: Pacquiao odlukom. Za Pacquiaoa sam jer je stariji i time iskusniji borac.

Errol Spence Jr., IBF-ov prvak u velteru: Thurman podijeljenom odlukom. Ovisit će o tome koji će se Thurman i Pacquiao pojaviti u ringu. Keith je puno čvršći nego ljudi misle. Imao je dugu pauzu i bit će bolji nego u svojoj zadnjoj borbi. Mislim da će ga dobiti pdoijeljenom odlukom ili će ga raznijeti. Ako Pacquiao uspije biti onaj stari mogao bi pobijediti. Ali, ako to bude Pacquiao koji se borio s Bronerom odnda će Keith imati prednost nad njim i dobiti ga na bodove. Keith može sjesti na bicikl i kretati se i pogađati ga tek toliko da skuplja bodove."

Sugar Ray Leonard, bivši svjetski prvak u pet težinskih kategorija: Thurman sudačkom odlukom. Thurman ima hrpu talenta, snage i brzine.

Shane Mosley, bivši svjetski prvak u tri težinske kategorije: Pacquiao odlukom sudaca. Pacquiao će pobijediti zbog iskustva, brzine i snage.

Shawn Porter, WBC-ov prvak u velteru: Pacquiao sudačkom odlukom. Ja sam za Pacquiaoa. Još uvijek je gladan, pun natjecateljskog duha i brzine iz lijevog garda za koji je teško smisliti plan. Keith Thurman je mlad, ali vraća se poslije duge stanke i ne vjerujem da je spreman za ovu borbu. Mislim da Keithovo tijelo neće moći podnijeti ono što će se događati u šampionskim rundama. Pacquiao će prebroditi oluju na početku i pobijediti sudačkom odlukom.

Andy Ruiz
, WBA, WBO, IBF i IBO prvak u teškoj kategoriji: Pacquiao sudačkom odlukom. Ja sam za Pacquiaoa zbog njegove brzine i agresivnosti.

Mikey Garcia, bivši svjetski prvak u četiri težinske kategorije: Pacquiao nakon 12 rundi. Na kraju će Mannyja rad nogu, brzina ruku, kombinacije i količina udaraca nositi kroz runde. Keith Thurman je dovoljno jak da pobijedi i vrlo je opasan s tom snagom, ali mislim da on nije bolji borac od Mannyja."

Robert Garcia, trener Mikeya Garcije i Josesita Lopeza: Thurman nakon 12 rundi. Keith Thurman je jak, čvrst i pametan u ringu i ima mladost na svojoj strani. Vjerujem da će dobiti jednoglasnom odlukom. Bez sumnje bih se odlučio za Pacquiaoa da je ovo bilo prije četiri ili pet godina, ali sobzirom da mu je 40 teško mi je to učiniti sada."

Paulie Malignaggi
, bivši svjetski prvak u dvije težinske kategorije: Thurman TKO 11. runda. U siječnju sam vidio kako je Pacquiao u borbi protiv Bronera bio voljan ući u razmjene udaraca, ali ne i udarati. Pacquiao nije defenzivni genij. Ne kažem da ga je super lako udariti, ali mislim da će ga Keith dohvatiti i završiti pred kraj.

Jay Deas, trener Deontaya Wildera: Thurman sudačkom odlukom. Može li Pacquiao očarati Thurmana, graditi vodstvo i izdržati Thurmanove nalete pred kraj runde i odnijeti pobjedu? Ne mislim da može s obzirom da je imao samo jedan nokaut od 2010. Thurmanova lijeva ruka bit će ljuč ako bude mogao učinkovito prednjim direktom pogađati ljevaka Pacquiaoa. Ako Thurman bude inteligentno agresivan, koristi ljevicu i počinje i završava izmjene udaraca vjerujem da će donijeti sudačku odluku u uzbudljivoj borbi."

Luis Ortiz,
izazivač za naslov u teškoj kategoriji: "Pacquiao podijeljenom odlukom. Ima previše iskustva i bio je aktivan. Keith Thurman je bio preneaktivan. Mislim da će vjerojatno podijeljena odluka otići na Pacquiaovu stranu.


Foto: Wendell Alinea 
668
Kategorije: Boks
Tagovi: Manny Pacquiao, Keith Thurman
Najpopularnije
Najnovije