Autor: mi
Datum objave: 23.02.2020


Wilderu šivali uho, trener misli da je kostim za izlazak na ring bio pretežak

Deontay Wilder nakon poraza od Tysona Furyja morao je šivati uho. ‘

'Bronze Bomber’ je u 11. obrani WBC-ovog naslova u teškoj kategoriji u Las Vegasu dva puta završavao na podu prije nego je njegov pomoćni trener Mark Breland bacio ručnik u sedmoj rundi.


Kada ga je Wilder pitao zašto je to učinio, odgovorio mu je: Zbog tvog uha.

Wilder nije izgledao dobro od treće runde u kojoj je primio udarac nakon kojeg je počelo krvariti lijevo uho. Nakon nokdauna je do kraja borbe izgledao nestabilno na nogama. Završio je u nokdaunu i u petoj rundi, prije prekida u sedmoj.



Glavni trener Jay Deas izjavio je da je Wilder imao malu posjekotinu u uhu koja je mogla utjecati na ravnotežu.

“Dobit će par šavova, to je sva šteta. Bila je to čvrsta i naporna borba protiv čvrstog i napornog protivnika. Sada će malo uživati, užuvati sa svojom obitelji i malo odmoriti. Mislim da je to sljedeći korak za njega” rekao je Deas.


“Njegove noge nisu izgledale dobro od početka. Mislim da njegove noge nisu izgledale kao što normalno izgledaju. Znam da je kostim koji je nosio do ringa bio vrlo težak. Ne znam je li to imalo kakve veze, uz to je i Tyson naslanjao puno težine na njega. Nemam još sve odgovore. Ali kad pogledam snimku znat ću više.”




Deas se nije složio s odlukom drugog trenera Marka Brelanda da baci ručnik u 7. rundi.

“Mark je bacio ručnik. Mislim da nije trebao. Deontay je tip čovjeka koji želi da ga iznesu na štitu i reći će vam da ne bacate ručnik. Morate uvijek imati u obziru da je Deontay zastrašujući udarač. To je uvijek teška odluka jer on uvijek ima priliku pogoditi velikim udarcem i preokrenuti borbu.”


Wilderov menadžer Shelly Finkel izjavio je da boksač nije zadržan u bolnici.

“Pregledali su ga i zašili u svlačionici. Također mu je trebalo i neko vrijeme da da uzorak za VADA-in doping test. To je još jedan od razloga zbog kojih nije bio na press konferenciji poslije borbe."


Wilder je u ringu izjavio da ne traži izgovore za poraz, iako je rekao da je imao nekih problema s nogom prije meča.


Revanš Wildera i Furyja ostvario je rekordnu zaradu za borbu u teškoj kategoriji održanoj u američkoj saveznoj državi Nevada.

Okršaj u MGM Grand Garden Areni uživo je pratilo 15 816 gledatelja, a prihod od ulaznica bio je 16 916 440 dolara.

Prethodni rekord držao je revanš Lennoxa Lewisa i Evandera Holyfielda iz 1999. koji je Britanac dobio jednoglasnom odlukom. Ta borba je od prodanih ulaznica uprihodila 16 860 300 dolara.


Wilder-Fury 2 je ukupno sedmi meč po zaradi u povijesti Nevade. Najveću zaradu od ulaznica ostvarila je borba između Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa ($72 198 500), a na drugom mjestu je meč Mayweather – Conor McGregor ($55 414 865).





Foto: Ryan Hafey

2149
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije