Autor: mi
Datum objave: 26.02.2019


Woodley: Privremeni pojas je najveća šala na svijetu

Tyron Woodley ovog vikenda u Las Vegasu protiv Kamarua Usmana peti put brani naslov UFC-ovog prvaka u velteru.

36-godišnji Amerikanac ne može se načuditi poplavi borbi za privremeni naslov koje se zadnjih godina održavaju u UFC-u.

Borba za privremenog prvaka trebala bi se održavati u trenucima kada pravi prvak ne može braniti naslov kako kategorija ne bi stagnirala, ali UFC dijeli pojaseve na sve strane iz jasno marketinških razloga.


Tako će se 13. travnja na UFC-u 236 održati čak dvije borbe za privremeni naslov - u lakoj kategoriji između Maxa Hollowaya i Dustina Poiriera i u srednjoj između Israela Adesanye i Kelvina Gasteluma.


"Meni je to smiješno. Privremeni pojas je najveća šala na svijetu" izjavio je Woodley.

"Dvije borbe za privremeni naslov. Ne širim mržnju, ali kad razmislite o tome, imate aktualnog prvaka u perolakoj kategoriji Maxa Hollowaya koji je naš najdraži prvak. Ako pitate sve prvake koji im je najdraži prvak svi bi mogli odgovoriti Max Holloway. On se ne mora dizati u težini da bi se borio za privremeni naslov. Ako se ne bori za pravi naslov ta borba nema nikakvog smisla."


Sam Woodley se našao u istoj situaciji. Colby Covington je prošlog ljeta osvojio privremeni naslov u kategoriji do 77 kilograma, ali mu je naslov u međuvremenu oduzet.


"U mojoj situaciji nije bilo potrebe za privremenim prvakom. Nije me bilo ni osam mjeseci. Mislim da kad organiziraju borbe za privremeni naslov samo da dijele pojaseve to oduzima vrijednost pravom pojasu. Kad neki momci traže da se bore za privremeni naslov to je kao da kažu dajte mi da se borim za drugo mjesto. To mi je čudno."





Foto: Gary A. Vazquez

399
Kategorije: MMA
Tagovi: Tyron Woodly
Najpopularnije
Najnovije