Autor: mi
Datum objave: 11.03.2020


Woodley: Smiješno je kako Roganu nitko nije šapnuo da je Adesanya srušio rekord po najmanjem broju udaraca upućenih u borbi za naslov

Tyron Woodley dugo vremena je izjavljivao da osjeća da je UFC nepravedan prema njemu.

Dok je bio prvak u velteru predsjednik kompanije Dana White često ga je kritizirao, kao i još jedan UFC-ov zaposlenik, komentator Joe Rogan.

Woodley je bio izrazito kritiziran nakon obrane naslova protiv Demiana Maie

u kojem je pao negativan rekord po najmanjem broju udaraca u borbi za naslov u velteru. Amerikanac je zaustavio preko 20 pokušaja rušenja Brazilca i pogodio sa samo 45 udaraca tijekom 25 minuta borbe u odnosu na Mainih još slabijih 23.


Nakon razočaravajuće borbe za naslov u srednjoj kategoriji između Israela Adesanye i Yoela Romera, White je branio Adesanyinu defenzivnu taktiku i pobjedu vrlo dvojbenom odlukom sudaca.


Woodley u ovom slučaju opravdano ukazuje na licemjernu reakciju, a pogotovo u tome ističe komentatora Joea Rogana.

Nigerijac je svoj plan za pobjedu protiv Romera objasnio ovako: Moj plan je bio da ga pogodim letećim koljenom u lice. Postojala su tri načina da ga završim, to je bio jedan od njih. Iskušavao sam ga, napadao sam ga, ali on nije uzvraćao. Borba je imala najčudniji ritam.

Iako to u kavezu nije baš tako izgledalo. Nigerijac i Kubanac zajedno su zadali 88 značajnih udaraca tijekom 25 minuta borbe. Rekord i dalje drže Sean Sherk i Hermes Franca koji su u meču za naslov u lakoj kategoriji pogodili samo 41 put.

Posebno je razočaravajuća statistika prve runde u kojoj je Adesanya zadao 2, a Romero 4 značajna udarca.

„Smiješno kako Roganu nitko nije šapnuo u uho i dao mu do znanja da je srušio rekord po najmanjem broju udaraca upućenih u borbi za naslov. Ne smije srati po njihovoj primadoni. Samo izgovori i iznimke. Kako prikladno” napisao je Woodley.


3100
Kategorije: MMA
Tagovi: Tyron Woodly, Israel Adesanya
Najpopularnije
Najnovije