Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Žao mi je što u boksu nema nositelja kao i tenisu

Sudeći prema boksačima koje je pozvao na posljednje pripreme za Svjetsko prvenstvo u Chicagu, izbornik hrvatske reprezentacije Pero Tadić već je odredio tko će braniti hrvatske boje na svjetskoj smotri.
Na pripremama u Puli trenutno su Mirsad Ahmeti (57kg), Boris Katalinić (64kg), Borna Katalinić (69kg), Marijo Šivolija (81kg), Vedran Đipalo )91kg) i Marko Tomasović (+91kg), dakle šestorica s kojima izbornik računa za Chicago.

-Odlućio sam koga ću povesti u Chicago, ali pričekajmo još koji dan da popis odobre članovi Izvršnog odbora – rekao je hrvatski izbornik Pero Tadić.

Upitan Palićev nastup

U užem krugu kandidata za SP je i Filip Palić (60kg) brončani sa SP 2001 i srebrni sa EP-a 2000. Međutim, izbornik tadić nije još potvrdio Palićev odlazak u Chicago. Konačnu odlukuo sastabu repezentacije treba očekivati tijekom ovog tjedna, nakon sastanka Izvršnog odbora HBS-a, uz naglasak da za svaku svjetsku smotru nema kvalifikacija već svaka zemlja ima pravo prijaviti po jednog boksača u svakoj kategoriji. Svjetsko prvenstvo idealna je prigoda za dvostruki uspjeh jer u većini kategorija već i plasman u četvrtfinale jamči nastup na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu. Budući da kubanski vlastodržac Fidel Castro ne dopušta svojim boksačima nastup na ameriučkom tlu (jer se boji da se neće vratiti), pred hrvatskim amaterima možda je i povijesna prilika za žetvu medalja.

Glavni aduti Šivolija i Đipalo

-Kad bi u boksu bilo nositelja kao u tenisu, mogao bih prognozirati i najaviti neke rezultate. Kako je moguće da, primjerice, svjetski doprvak Šivolija već u prvom kolu naiđe na svjetskog prvaka, teško je jamčiti bilo što. U svakom slučaju, najviše očekujem od Đipala i Šivolije – rekao je izbornik Tadić.

Izvor: Boksački savez

1202
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije