Autor: Admin
Datum objave: 05.11.2012
Komentari:
0,00


ZAVRŠENO EUROPSKO KICKBOXING PRVENSTVO

Zadnjeg dana osvojili 3 zlatne medalje

Održan je i posljednji dan natjecanja u Ankari na prvenstvu Europe u kickboxingu za discipline low kick, K1 style i light contact.

 

Hrvati su danas odradili šest finalnih borbi i osvojili tri zlatne medalje tako da smo tri puta ponosno slušali Lijepu Našu. Od naših boraca koji su poraženi u finalnim borbama Ognjen Topalović je bio najbliži osvajanju zlata te mu je na kraju jedan jedini bod nedostajao da pobjedi i u svojoj posljednjoj, četvrtoj borbi EP- a, sveukupno Ogi je ostavio fantastičan dojam.

 

Ana Bajić i Marija Mitrović u ženskim finalima superteške kategorije K1 style i low kicka a nakon što su uvjerljivo pobjedile u polufinalima imale su protivnice od preko 100 kg i preko 190 cm ali su ostavile srce na ringu i obje su pružile svoj maksimum a Ana je čak tijekom cijele borbe imala inicijativu.

 

Od osvajača, prvo nas je obradovala Nives Radić u finalu kategorije do 70 kg u low kicku koja je atraktivnim nokautom desnim high kickom sredinom druge runde nokautirala prvakinju Rusije te time obranila naslov prvakinje Europe, zatim je Ana Znaor jednoglasnom odlukom sudaca slavila protiv talijanske prvakinje protiv koje je u zadnja dva susreta bila poražena pa je time ova pobjeda i obrana naslova Europske prvakinje još veća i značajnija.

 

Posljednji naš borac koji je uspio osvojiti Europsko zlato je ujedno i najmlađi seniorski prvak Europe- 18- godišnji Mate Rudan (low kick 63,5 kg) koji je nakon osvajanja zlata na juniorskom prvenstvu svijeta u Bratislavi početkom rujna sada osvojio i ovaj naslov i to na zaista impresivan način kroz četiri izuzetno teške i atraktivne borbe, Mate je doslovno oduševio cijeli kickboxing svijet!

 

 

Temeljem odličnih nastupa cijele reprezentacije a i činjenice da smo imali najmlađu ekipu sa sigurnošću možemo tvrditi da će se Lijepa Naša slušati i dogodine na svjetskom prvenstvu koje će se u listopadu održavati u Sao Paolu, u Brazilu.

 

Po komentarima vidljivim iz medija i naravno dojmu kciboxing eksperata iz cijelog svijeta, ovo Europsko prvenstvo definitivno je bilo najbolje organizirano i iz sportskog aspekta najkvalitetnije natjecanje u gotovo 50- godišnjoj povijesti ovog sporta te je dokaz velikoj ekspanziji kickboxinga i još jedan veliki doprinos putu prema punopravnom članstvu u MOO- u.

 

Rezime boravka naše delegacije u Ankari, sportskih nastupa naših reprezentativaca i dojma o organizaciji napravit će predsjednik HKBS- a gosp. Tomislav Bilanđić i poslati na Vaše adrese.

 

REZULTATI NASTUPA HRVATSKIH REPREZENTATIVACA:

 

LOW KICK:

 

MUŠKI:

63,5 KG MATE RUDAN- ASLANOV (AZE) 3:0 ZLATNA MEDALJA

70 KG NIVES RADIĆ- ZYABLIKOVA (RUS) K.O. 2. r. ZLATNA MEDALJA

+70 KG MARIJA MITROVIĆ- QUELFENNEC (FRA) prekid 3.r. SREBRNA MEDALJA

 

K1 STYLE

 

MUŠKI:

81 KG OGNJEN TOPALOVIĆ- MASI (ITA) 1:2 SREBRNA MEDALJA

 

ŽENE:

+70 KG ANA BAJIĆ- BIEC (POL) 0:3 SREBRNA MEDALJA

 

LIGHT CONTACT

 

ŽENE:

70 KG ANA ZNAOR- CARGNO (ITA) 3:0 ZLATNA MEDALJA

1903
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Kickboxing, HKBS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije