Autor: Admin
Datum objave: 27.08.2013
Komentari:
0,00


ZAVRŠENO EUROPSKO TAEKWONDO PRVENSTVO

I Pavlovski i Mrzljak zlatne

Nakon zlatnih odličja Brune Vuletić i Ane Taslak te brončane Anđele Ćosić posljednjeg dana europskog kadetskog prvenstva do naslova i zlatnog odličja stigle su još Viktorija Pavlovski i Helena Mrzljak.

 

Na svom putu prema tronu Pavlovski je svladala Ruskinju Baklanovu 12:11, Dankinju Andersen na zlatni bod, Simone Abley iz Velike Britanije rezultatom 6:0 da bi u finalu deklasirala Martinu Nisandžić iz Austrije sa 11:1.

 

Zlato je osvojila i Helena Mrzljak iz zagrebačkog kluba Osvit. Nanizala je četiri pobjede: protiv Nine Biserčić iz Njemačke 5:2, Rumunjke Biance Alexandre Zamfir 11:1, Anne Zbawione iz Poljske 10:5, te u finalu protiv Talijanke Martine Le Pera sa 6:1.

 

 

 

U ukupnom poretku Hrvatska reprezentacija zauzela je drugo mjesto, dok su kadetkinje uvjerljivo odnijele ekipni naslov prvakinja Europe ostavivši iza sebe Rusiju, Tursku, Španjolsku, Francusku, Veliku Britaniju... Po bodovima je uvjerljivo najbolja kadetkinja na europskom prvenstvu Ana Taslak koja je do naslova u kategoriji do 47 kilograma stigla s pet pobjeda i ukupnim omjerom bodova od 57:17.

 

Vrijedi se još jednom prisjetiti i poraza Anamarije Runtić koja je nastupila sa slomljenom rukom i tijesno izgubila 7:10 od Ruskinje koja je kasnije upisala četiri glatke pobjede i odnijela naslov prvakinje.

 

1212
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije