Autor: Admin
Datum objave: 24.05.2013
Komentari:
0,00


ZAVRŠILE PRIJAVE ZA KARLOVAC OPEN

U Karlovac dolazi 14 država

Uoči ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, grad Karlovac obilježava svoj 434. rođendan i 45 godišnjicu Taekwondoa u Hrvatskoj.

 

Sinoć su završile prijave za Karlovac Open, u Karlovac dolaze natjecatelji iz 14 država. U borbama je prijavljeno preko 700 natjecatelja, u formama preko 120.

 

Pravi je to trenutak podsjetiti se, da živimo u gradu koji je već samim svojim postankom određen braniteljem europskog duha, a njegova dugogodišnja povijest svjedoči pripadnost grada kontekstu širem od njegovih granica.

 

U studenom mjesecu 1967.g. na poticaj Karlovačkih studenata koji su studirali u Zagrebu osnovana je karate sekcija «Kata» Karlovac pod vodstvom   g. Nikole Pečka.

 

S time prvi članovi Veljko Platiša, Miroslav Brežan, Marin Vrnoga, Dubravko Lisac, Ivica Brući, Dragan Šipka, Edo Škalamera, Miro Bosiljevac, Marko Vuković, Nikola Bjelić, Marijan Tončić, Branko Tomić, Boris Pibernik, Ivan Milčić, i dr. ovjekovječili su početke istočnjačkih vještina u Karlovcu.

 

Već slijedeće 1968 g. u svibnju mjesecu nakon dolaska majstora Taekwondo-a  Sun Jae Park u Zagreb, gdje je održao seminar i javnu demonstraciju, Karate sekcija «Kata» Karlovac organizirano počinje trenirati po TAEKWONDO programu i time postaje prvi klub u ex Jugoslaviji i Jugoistočnoj Europi koji je organizirano počeo provoditi program Taekwondo vještine.

 

Prvi treninzi su se počeli odvijati u upravo izgrađenoj ŠSD Mladost Karlovac. Usporedo s tim vrši se i registracija kluba.

 

 

2132
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije