Autor: A.B.
Datum objave: 06.12.2013
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


ZDRAV DORUČAK

Započnite dan zdravim doručkom

Mnogi preskaču doručak jer ne stignu ujutro naći par minuta vremena kako bi unijeli potrebne vitamine i minerale koji su vrlo bitni za cijeli dan.

Natjerajte se da pronađete vremena za doručak a pogotovo prije jutarnjeg treninga. To je bitno kako bi vaš organizam dobro funkcionirao.

Mnogi nutricionisti preporučaju da se za doručak ili prije treninga popije "green smoothie" - zeleni sok- koji je jako popularan u SAD-u te ga piju mnogi poznati sportaši.

Zeleni kašasti sok je lagan i zdrav te daje potrebnu energiju a sprema se svega 5 minuta.

Viktorija Boutenko, autor knjige "Zeleno za zdravlje" smatra da je zeleno lisnato povrće savršena hrana za čovjeka.

Zeleno povrće je puno vitamina, minerala, vlakana, klorofila i aminokiselina, koji su osnovni sastavni dijelovi proteina. To je sve što nam je potrebno za zdravlje.

Stoga uzmite razno zeleno povrće te ga pomiješajte sa voćem koje volite i izmiksajte. Kada se okusi povrća i voća pomiješaju dobiti ćete ukusnu i zdravu mješavinu koju ćete rado konzumirati.

Voće je lako probavljivo i odlično se slaže sa zelenim lisnatim povrćem. Ono ne sadrži škrob i može se bez problema kombinirati ne samo sa voćem, nego i sa bilo kojom drugom vrstom hrane.

Viktorija Boutenko piše da bi zeleno lisnato povrće trebalo svrstati u jednu posebnu kategoriju. Stručno gledano, to čak nije ni povrće.

"Zbog toga što ga smatraju povrćem, mnogi ljudi pogrešno primjenjuju na zeleno lisnato povrće  ista pravila, koja se odnose na škrobno povrće. Zeleno lisnato povrće je jedina hrana koja se lako probavlja sa bilo kojom drugom vrstom hrane. Zeleno lisnato povrće potiče stvaranje probavnih enzima i alkalizira organizam, što je tako bitno."

 

3003
Kategorije: Prehrana
Tagovi: Zdrava Prehrana, Zdravlje
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije