Autor: Admin
Datum objave: 02.01.2013
Komentari:
0,00


ZDRAVA NAMIRNICA – LIMUN

Antibakterijsko i antivirusno djelovanje

Jeste li znali da su drevni Egipćani vjerovali da je limun djelotvorna zaštita protiv različitih otrova, te da su nedavna istraživanja potvrdila ovo vjerovanje?

 

Ova tropska voćka se uglavnom povezuje sa vitaminom C, jer sok od jednog limuna može zadovoljiti polovicu dnevnih potreba za ovim vitaminom.

 

Postoje mnoge zdravstvene koristi od limuna koje su poznate već stoljećima. Dvije najpoznatije su da limun ima jako antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Limun jača imunitet i može pomoći kod mršavljenja jer limunov sok potiče probavu. Limun sadrži mnoge tvari: limunsku kiselinu, kalcij, magnezij, vitamin C, bioflavonoide i pektine koji jačaju imunitet i bore se protiv infekcija.

 

 

Limun sadrži limunsku kiselinu, koja može biti učinkovita u liječenju akni. Vitamin C nalazi se u agrumima, a njegova alkalna priroda ubija neke vrste bakterija za koje je poznato da uzrokuju akne. Sok od limuna s vodom trebala bi biti prva stvar u jutro.

 

Istraživanja su pokazala da matičnjak ima umirujuće djelovanje i stoga može biti u mogućnosti ukloniti umor, iscrpljenost, vrtoglavicu, tjeskobu, nervozu i napetosti. Također se vjeruje da udisanje limunova ulja pomaže u povećanju koncentracije i budnosti.

 

Kad ste prehlađeni, ljekovitu moć limuna iskoristite kako bi dobili hitno potrebni vitamina C u obrambene stanice.

 

Na prvi znak prehlade, curenja iz nosa ili upaljenog grla, pojačajte doze vitamina C tako da se virus eliminira. Pijte svježe istisnuti sok od 1 limuna u čaši mlake vode svaka 2 sata.

1841
Kategorije: Prehrana
Tagovi: Zdrava Prehrana, , Zdravlje
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije