Autor: Admin
Datum objave: 10.10.2013
Komentari:
0,00


ZDRAVLJE I SPORT

Redovita tjelesna aktivnost

Sport i tjelesna aktivnost pozitivno utječu na usvajanje zdravog načina života, unapređuju zdravlje i kvalitetu života te šire poruke prijateljstva, jednakosti i mira među ljudima.

 

Sport ima važnu ulogu u svim područjima ljudskog života.

 

Redovita tjelesna aktivnost ključni je faktor za zdrav život: unapređuje zdravlje i kvalitetu života, produžuje očekivano trajanje života i smanjuje rizik za kronične nezarazne bolesti kao što su bolesti srca i krvnih žila, šećerna bolest, maligne bolesti i sl.

 

Redovita tjelesna aktivnost bitna je za fizičko i mentalno zdravlje te psihosocijalni razvoj. S usvajanjem zdravih navika i edukacijom o važnosti tjelesne aktivnosti treba započeti rano: studije su pokazale da većina djece koja se bave sportom i tjelesno su aktivna u djetinjstvu, zadrže takve navike i u odrasloj dobi.

 

Sport ima pozitivan učinak na razvoj osobnosti – djeca koja se od malena bave nekom sportskom aktivnošću, već u ranoj životnoj dobi razviju radne navike i samodisciplinu. Sport ima pozitivnu ulogu i u emocionalnom razvoju djece olakšavajući socijalizaciju.

1798
Kategorije: Drugo Mišljenje
Tagovi: Drugo Mišljenje, Zdravlje
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije