Autor: Admin
Datum objave: 21.09.2011
Komentari:
5,00


ZLATKO BAJIĆ PROTIV SAHAKA PARPARYANA

U subotu u Nizozemskoj

Perspektivni hrvatski borac u subotu ima šansu zabljesnuti u Alkmaaru protiv Armenca Sahak Hak Parparyana

 

Zlatko Bajić (20), trostruki juniorski prvak Hrvatske, treći na Svjetskom i Europskom juniorskom prvenstvu u kickboxingu, dvostruki seniorski prvak Hrvatske u lowkicku te treći na Europskom seniorskom prvenstvu u kickboxingu, borit će se u subotu na priredbi „It“s showtime“ u nizozemskom Alkmaaru u prestige meču.

 

Bit će to „fajt“ od tri runde po tri minute po K-1 pravilima protiv prvaka te organizacije, Armenca Sahak „HAK“ Parparyana u kategoriji do 85 kg.

 

Parparyanu je ovo 47. profi meč, vama tek treći. Iskustvo je debelo na njegovoj strani?

- Ma, imam i ja puno mečeva, ja amaterskih, on profesionalnih. Sve ima svojih prednosti, rekao bih čak da amateri razmijene više udaraca nego profesionalci, tako da... Iskustvo jest njegova prednost, ali je moja ta što u ovome meču nemam što izgubiti, dok on u slučaju poraza gubi puno. Ja ću biti bez pritiska, za razliku od njega.

 

 

 

U prednosti je i u kilaži. On je krenuo s 90 kilograma, vi s 81. Plan je bio naći se na 85?

- Ja sam sad na 81 kg, do meča ću biti na 82-83, bit će oko pet kila teži od mene. Ali, nije to presudno...

 

Joško Sunara, trener šibenskog KBK „Petra Krešimira IV“, ističe kako Bajić kao senior još nije izgubio nijedan meč. Nema, doduše, ni pregršt iskustva, odradio je dva profesionalna meča i oba je puta pobijedio.

 

 

 

- Počeo je trenirati u  našem klubu, a za ovaj meč priprema se u splitskom KBK Ameno kod trenera Milivoja Bajića. U ovom meču Zlatko nema što izgubiti, a dobar i uvjerljiv nastup otvorio bi mu širom vrata za nastupe na svjetskoj sceni - kaže Sunara.

 

Njegov protivnik Parparyan, stariji je tri godine od Zlatka, iza sebe ima 46 profesionalnih mečeva, 35 pobjeda i 2 neriješena meča. Titulu prvaka priredbe „It“s showtime“, osvojio je u svibnju pritiv Egipćanina Amira Zeyade. Iza njega je veliko iskustvo i u predstojećem meču s Bajićem je favorit, ali će, dodaje Sunara, imati težak posao protiv Zlatka.

 

- Parparyan je odličan borac koji stalno diže tempo u borbi i mislim da će pobijediti borac koji bude fizički bolje spreman. Zlatku je drago što se bori na dan kad je u Haagu prosvjed za generale Gotovinu i Markača - dometnuo je trener Krešimirovaca”.

2616
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Kickboxing, K-1
Komentari
# 3 Dana 05.10.2011 - 11:53 ;) ... je rekao/la:
istina kao senior je imao tri ukradena meca na prvenstvu..kupio tata suce.........a eto, uplasio ga se i Parparyan...mos misliti..koje su to price ...samo ne gradi se karijera na lopovluku i laganju, kad tad sve dodje na naplatu ;)
 
# 2 Dana 29.09.2011 - 14:09 Tang Po ... je rekao/la:
Ma sta velis.Parparyan se uplasio Bajica.I otkaza mec navodno se povrijedio.
 
# 1 Dana 22.09.2011 - 09:52 the kickboxer ... je rekao/la:
idemo zlatni.
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije