Autor: mi
Datum objave: 23.10.2016


Zlatko Klarić: Nastupit ću ponovno bolje tehnički pripremljen

Zlatko Klarić odlučio je navući kurtku i sambovke i okušati se na veteranskom svjetskom prvenstvu u Poreču.

Jedan od pionira hrvatskog MMA-a i naš najpoznatiji sudac, osvojio je treće mjesto u kategoriji do 82 kilograma u svojoj dobnoj skupini.

"Posjećenost je bila jaka, ukupno je bilo skoro 400 natjecatelja, u dobnim kategorijama 35-39, 40-44, 45-49,50-54, 55-59,60-64 i 65+ godina. Moja dobna skupina 50-54 godine u težinskoj kategoriji do 82 kilograma brojila je osmero natjecatelja. U prvom krugu izgubio sam tehničkom nadmoći od Rusa Zajcheva (9:0) koji je bio kasniji finalist. Iako rezultat govori drugačije, nemam osječaj da sam deklasiran, jer sam imao neke akcije, single leg rušenje i uzimanje leđa, kao i pokušaj poluge na ruci, no iz pozicija koje nisu dovele do bodovnog nagrađivanja. Povukao me u repasaž gdje sam se borio protiv Kazastanca koji je imao pobjedu nad predstavnikom Francuske u borbi za treće mjesto. Pri rezultatu 2:1 za mene Kazahstanac je ušao u loše bacanje, te sam ga zasjeo u parteru i polugom na nozi natjerao na predaju" izjavio je Klarić za Cro Ring.


"Svojim nastupom sam zadovoljan, jer ovo nije moja najjača borilačka disciplina, mjesta za napredak ima, dopalo mi se i nastupit ću ponovno bolje tehnički pripremljen! Nadam se da će me poslužiti zdravlje jer sa punih 50 godina ozljede su česta pojava na jakim treninzima."

1929
Kategorije: Ostali
Tagovi: sambo
Najpopularnije
Najnovije