Autor: mi
Datum objave: 10.02.2019


Zlatko Kumrić ostao na korak do bronce u Parizu

Ovog vikenda oči judaškog svijeta bile su uperene u jedan od najvećih turnira sezone, Grand Slam Pariz.

Pred više od 14 tisuća gledatelja u Bercyju nastupilo je i četvero hrvatskih judoka, a najbolji rezultat ostvario je Zlatko Kumrić (do 100 kg). 


Kumrić je još jednom potvrdio kako obožava svjetla velike pozornice, a to Grand Slam u Parizu svakako je. Popularno zvan i «judaški Wimbledon», Pariz je pozornica na koju dođu najbolji u svijetu i stvar je prestiža ući u finalni blok. 

Ako se zna da je Kumrić (do 100 kg) u posljednjih pet nastupa četiri puta stigao barem do četvrtfinala Pariza, nije teško zaključiti kako se 25-godišnji Splićanin dobro osjeća na tatamiju Bercyja. Wazari i ippon protiv Amerikanca Keevea bili su zagrijavanje u manje od dvije minute, a iskorištena prilika kroz ippon zahvatom protiv petog na svijetu, Portugalca Fonsece, pokazala je da se Zlatko osjeća dobro. 

S dva prekrasna ippona, protiv Remarenca (UAE) i Iddira (FRA), kao da je rekao «Ozljeda je stvar prošlosti, vratio sam se!», da bi isto pokazao i vrlo hrabrim nastupom protiv Choa, aktualnog prvaka svijeta. Južnokoreanac je iskoristio svoju priliku i s wazarijem otišao do polufinala, a Kumrić je zasluženo prošao do borbe za broncu. 

Tamo je dočekao poraženog iz polufinala, Izraelca Paltchika, trećeg sa svjetske rang ljestvice. U borbi za broncu nastavio je u ritmu cijelog dana. Prve dvije minute je dominirao u gardu, natjerao Paltchika na dvije kazne i došao na rub medalje. Međutim, tada Izraelac pokazuje zašto je u svjetskom vrhu i obje situacije smanjenje nepažnje riješava u svoju korist wazarijima za slavlje.

Na pragu borbe za medalju bila je i Barbara Matić (do 70 kg), koja je do četvrtfinala stigla ipponima protiv Belgijke Taeymans i Južnokoreanke Kim te wazarijem protiv Brazilke Santane. U četvrtfinalu je naša judašica izgubila wazarijem od domaće predstavnice Pinot, a zatim ipponom u repasažu od iskusne Niang (MAR).

- Imam osjećaj da je mogla danas do medalje. Lijepo je radila sve do četvrtfinala, odnosno čak i do repasaža, ali tamo nije odradila taktički kako je bilo dogovoreno uoči borbe – rekao je trener Vladimir Preradović, dok je Barbara dodala:

- Osjetila sam i u četvrtfinalu da mogu dobiti, ali danas nije išlo bolje. Vraćamo se treninzima i vjerujem da ću uskoro opet do medalje na Grand Prix turnirima.

U prvim nastupima izgubili su Dominik Družeta (do 81 kg) i Ivana Maranić (preko 78 kg).
560
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije