Autor: HJS
Datum objave: 04.11.2019


Zrinka Miočić još jednom hrvatskom broncom zaključila EP, prodan brončana u Australiji

Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za mlađe seniore (U23) Hrvatska je osvojila dvije brončane medalje.

Nakon Tihee Topolovec, drugu broncu je osvojila Zrinka Miočić (preko 78 kg). 

Prvi i posljednji dan ovogodišnjeg Europskog prvenstva za mlađe seniore (U23) u Rusiji, donijeli su po jednu brončanu medalju za Hrvatsku.

Nakon Tihee Topolovec, do trećeg mjesta na prvenstvu je stigla i Zrinka Miočić u kategoriji preko 78 kg. Splićanka je na početku ipponom svladala Gruzijku Somkišvili, nakon čega je išla na Njemicu Lucht, koja je ipponom nakon 19 sekundi poslala našu predstavnicu u repasaž.

Tamo je Miočić ipponom svladala Slovenku Torkar u drugoj minuti borbe, a isti scenarij joj donosi brončanu medalju protiv Čehinje Paulusove i slavlje za hrvatsku reprezentaciju!

Blizu je bila i Anđela Violić (do 70 kg), koja je pobjedama nad Švicarkom Vetterli i Samardžić iz BiH došla do polufinala. Zatim je izgubila ipponom od Čanturije iz Gruzije, a za broncu je bila bolja Nizozemka De Voogd, koja je našu judašicu natjerala na tri kazne te finalno peto mjesto.

Petrunjela Pavić je u kategoriji do 78 kilograma osvojila plasman sedmog mjesta. Pavić je u tri borbe upisala dvije pobjede i jedan poraz. 

Za Hrvatsku su na Europskom U23 prvenstvu u Iževsku nastupili i Josip Kokeza (-100 kg), Marcel Škalec (+100 kg), Lucija Babić (-70 kg), Iva Oberan (-57 kg), Lea Gobec (-78 kg), Damian Sokolović (-81 kg) i Katarina Lucija Vuković (+78 kg).


Dodajmo i da je Karla Prodan u Australiji u kategoriji do 78 kg stala je na postolje i uzela važne bodove u utrci za mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. 


Odličan niz sa IJF World Toura, mlada Karla Prodan (do 78 kg) nastavila je i u Perthu. Na početku je uspjela svladati i vremensku razliku i Novozelanđanku Gatward, nadoknaditi wazari zaostatka i ipponom otići u borbu s Amerikanom Papadakis.


Wazari na početku druge minute Karli je bio dosta za prolaz u četvrtfinale, gdje također na početku druge minute ipponom slavi protiv Ruskinje Babinceve. 

- Nakon što sam na početku svladala i tremu i privikavanje na vremensku razliku, uspjela sam izvući najbolje od sebe – komentirala je Prodan, koja je u polufinalu išla na Portugalku Sampaio te nije bila dovoljno oprezna u parteru:

- Ta neopreznost me koštala poraza u polufinalu, čak vjerujem i zlata, ali sam pokazala u četiri teške borbe, s curama koje su trenutno bolje pozicionirane od mene, da mogu i znam te sam itekako zadovoljna – zaključila je Prodan, koja je u borbi za broncu ipponom svladala Ruskinju Šmelevu. Kad? Naravno, u «Karlinoj» minuti , drugoj minuti borbe.

U Perthu je nastupila i Barbara Matić (do 70 kg), svladala ipponom Poljakinju Hofman, a zatim u teškoj borbi s Irkinjom Fletcher izgubila u «golden scoreu» wazarijem. Repasaž joj je donio Španjolku Rodriguez, koja je prošla dalje zbog hansoku-make Matić, čime je naša judašica završila nastup na 7. mjestu.
380
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije