Autor: mi
Datum objave: 15.02.2020


Zuffa boxing gotov i prije nego je zaživio?

Dana White već godinama najavljuje ulazak na boksačko tržište.

Predsjednik UFC-a najavio je Zuffa Boxing, čak i nosio majice s tim natpisom, te da će potpisati ugovore s najvećim boksačkom zvijezdama, revolucionarizirati boks i da neće surađivati s najvećim federacijama.

No, predsjednik Endeavora, kompanije koja je vlasnik UFC-a, Mark Shapiro

u intervjuu za NY Post kratko je izjavio: “Ne postoje planovi o ulasku u boks”.


White je još prošlog prosinca govorio da postoje neke prepreke u vezi Zuffa Boxinga, ali je tvrdio da će kompanija zaživjeti. Najavio je suradnju s Floydom Mayweatherom, te govorio o mogućnosti borbe između Conora McGregora i Mannyja Pacquiaoa.


New York post je objavio i da će UFC posegnuti u financijsku rezervu kako bi isplatio dividendu investitorima u iznosu od čak 300 milijuna dolara.

Polovica tog novca će otići Endeavoru, a dividende će primiti i brojne slavne osobe koje su uložile novac u UFC. Navodi se da će Mark Wahlberg zaraditi 500 000 dolara, a model Gisele Bundchen 145 000.

Post tvrdi da je isplata obavljena nakon što je vlasniku Endeavoru propao izlazak na burzu i vlasnik na taj način dolazi do novca prije nego ponovno pokuša izaći na burzu,


“Sada cijede UFC kako bi ojačali ostatak kompanije”.

U izvještaju su objavljene još neke zanimljive financijske brojke.

UFC je u prošloj godini ostvario prihod od 900 milijuna dolara, a od toga je samo 150 milijuna otišlo borcima, što znači da borcima pripada manje od 16% zarade.







Foto: USA Today
619
Kategorije: Boks
Tagovi: Dana White
Najpopularnije
Najnovije